lørdag, juni 12, 2021

Studier viser at ektemenn stresser kvinner mer enn barna gjør

Mest lest nå

En fantastisk kone, en briljant kokk og en omsorgsfull mor er bare noen få av mange egenskaper som en kvinne kan ha under et ekteskap. Med alt kaoset som barn kan bringe til ekteskapet, er det ikke overraskende at kvinner opplever stress underveis.

Men hva med mannen? Er det mulig at mannen fremkaller mer stress i konenes liv?

Mange kvinner føler at de har mange roller i hjemmet. Kokk, lærer, lege, hushjelp og ukesplanlegger.  Selv om de opptrer som superkvinner, er de ikke det, og på grunn av alt som skal gjøres og alle forventningene er det fort gjort å gå tom for energi.


For å kunne undersøke denne situasjonen, utførte TODAY.com en undersøkelse som inkluderte over 7000 mødre. Resultatene viste at en gjennomsnittlig mor scorer sitt eget stressnivå på 8,5 av 10. I tillegg sa 46% av kvinnene at mennene forårsaket mer stress enn barna gjorde.

Gjennom undersøkelsen fikk også forskerne vite at tre av fire mødre med partnere rapporterte at de gjorde det meste av foreldre og husholdningsoppgaver.

En av fem mødre rapporterte også at det å ikke få nok hjelp fra ektefellen var en stor kilde til daglig stress. De klaget også over at de ikke hadde nok tid i løpet av dagen til å gjøre alt som måtte gjøres.

En interessant oppdagelse er at forskere nylig har undersøkt hvordan dette påvirker helsen til hver partner underveis. En studie av Padova universitet fant at hvis kona går bort og mannen blir igjen med ansvaret, blir hans helse forverret. Men hvis mannen går bort, blir kona friskere.

Slik løser du det

Det første skrittet for å løse dette problemet er å snakke med din ektefelle / partner om det. Det kan være smart å lage en liste som gjør det mulig for deg å dele opp oppgavene, og også forklare mannen din at dersom dere deler mer på oppgavene, vil du få et mindre stressende liv.

Slipp til mannen!

Sannheten er jo at de aller fleste menn ønsker å være en så god ektemann og far som overhodet mulig. Men konene må la dem få slippe til. Undersøkelsen viste at mange kvinner ofte ikke stoler nok på at mannen vil utføre pliktene på en tilfredsstillende måte, og derfor tar på seg alt ansvaret selv.

Den beste måten for en mor å lette belastningen på ting er å stole på mannen sin. Dere er et lag og er sammen om det å drive en familie. Dere stole på hverandre.

Og hvem er det egentlig som profitterer mest på at foreldre klarer å samarbeide og avlaste hverandre? Jo; nettopp barna! DEL gjerne saken videre dersom du er enig! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter