in ,

Stygg dyremishandling: Hevder russiske okkupanter har skåret krigssymboler inn i snuten på hundene

Skjermbilde: Twitter

På Twitter viser den Kyiv-baserte sikkerhetsanalytikeren Jimmy Rushton video av en hund i den frigjorte byen Kharkiv Oblast som ble funnet av ukrainske soldater. Den stakkar hunden hadde en Z inngravert på snuten.

Denne hunden er ikke den eneste. Rushton har også delt bilde av en annen hund som har lidd samme skjebne.

Her i Norge ble historien først omtalt av Dagbladet, som understreker at bildene som nå sprer seg i rekordfart på sosiale medier ikke er verifiserte.


Ifølge Dagbladet hevder Rushton at ukrainske soldater fant hunder med bokstaven «Z» gravert inn i snuten da de kom til landsbyen.

Bokstaven brukes som et symbol i russernes propaganda knyttet til krigen i Ukraina.

Helt nøyaktig hva som er meningen og opprinnelsen til Z-symbolet er ifølge den britiske avisa The Guardian et mysterium, men flere teorier har blitt foreslått

Analytikere og militæreksperter så først det mystiske Z-formede symbolet håndmalt på russiske stridsvogner og militære lastebiler som var samlet  ved den ukrainske grensen i dagene før invasjonen.

Da Russlands invasjon begynte, ble flere militære kjøretøyer merket med Z observert. Men man så også andre bokstaver, som O, X, A og V.

Bokstavene på de millitære kjøretøyene er vanligvis innrammet av firkanter, trekanter og andre malte former.

Som bokstav finnes ikke Z i det kyrilliske russiske alfabetet.

Den mest populære teorien blant militæreksperter er at de angir de respektive områdene der de russiske troppene vanligvis er stasjonert – og der Z potensielt står for Zapad som betyr vest.

Andre tror symbolene rett og slett bare er en metode for å unngå å bli beskutt av vennligsinnede styrker. Atter andre tror Z står for Zelenskyj.

Forsvarsministeriet i Russland har ikke kommentert symbolet seklv, men en post på Instagram-kontoen deres hevder at Z betyr Za pobedu – til seier.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Sophie Elise.

Se og Hør: NRK vraker Sophie Elise

Folk raser over far til femlinger som har barna i bånd – nå uttaler ekspert seg om metoden