torsdag, juli 29, 2021

Stygg svindel herjer – 23.000 nordmenn forsøkt lurt på én uke

Mest lest nå

I juli har tusenvis mottatt en e-post som tilsynelatende kommer fra SpareBank 1. Om du er kunde i banken så er det lett å falle for den.

Banken har nemlig lenge oppfordret kundene om å aktivere en engagnskode-app på mobil. Dette har folk med uærlige hensikter fått med seg.

I løpet av bare en eneste uke skal minst 23.000 personer ha mottatt e-posten.


Ifølge Nettavisen skriver Romerikes Blad at mange har fått en e-post som ser ut som den kommer fra banken. Emnefeltet i e-posten er «Siste varsel Påminnelse fra Sparebanken». E-posten ser også ut som den kommer fra Sparebank1, så det er kanskje ikke så rart om folk lar seg lure og kanskje også tenker at det er noe de må skynde seg å gjøre.

– Kunder mottar av og til e-post fra svindlere hvor de blir bedt om å oppdatere sin personlige informasjon, for eksempel telefonnummer, fødselsnummer, passord, koder eller kortinformasjon, sier Sparebank1 i en advarsel på nettsidene sine.

Ifølge banken inviterer e-posten mottakeren inn på en falsk nettside via en lenke eller vedlegg i e-posten, eller de ber folk ringe et falsk telefonnummer.

– Har du mottatt en slik e-post, må du ikke klikke på lenken eller gi fra deg informasjon. Slett mailen uten å svare på den, oppfordrer Sparebank1.

LES OGSÅ: Vipps advarer om svindelforsøk

Dersom man oppgir fødselsnummer til å aktivere engangskode-appen får kundene tilsendt aktiveringskoder på e-post og SMS.

– Hvis man oppgir disse, får svindlerne aktivert appen på sin egen telefon, sier banken ifølge Nettavisen til RB.

Phishing er en svindelform der folk med uærlige hensikter prøver å lure til seg personopplysninger som de kan benytte til uærlige formål.

– Vi har fått inn noen meldinger om folk som er blitt lurt, men om de har tapt penger og hva omfanget av dette eventuelt er, ønsker vi ikke å gå inn på, sier kommunikasjonssjef Tone Mesna i SpareBank 1 til RB.

LES OGSÅ: Den nye svindelmetoden du må være obs på – så lett å bli lurt

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter