Hjem Dyr Suksess-prosjekt: Her trener de innsatte i fengselet opp service-hunder

Suksess-prosjekt: Her trener de innsatte i fengselet opp service-hunder

De innsatte ved Søbysøgård fengsel på Fyn i Danmark har allerede trent over 40 servicehunder. Prosjektet er så vellykket at ordningen også er innført ved Jyderup fengsel.

De to labradorvalpene Luna og Carlo ankom Jyderup fengsel i november. Her skal de trenes opp til serivcehunder av spesielt utvalgte innsatte i fengselet, før de senere vil gjøre en stor forskjell i livet til mennesker med psykiske utfordringer.

Luna og Carlo er de siste valpene i en større gruppe tjenestehunder som kriminalomsorgen i samarbeid med Servicehundakademiet og Team Service Hunden Danmark har trent siden 2019, da prosjektet startet i Søbysøgård Fengsel. 

Siden 2019 har det hittil blitt trent opp 44 hunder i fengselet på Fyn, og ytterligere 7 hunder er for tiden under opplæring. 

Opplæringen av serivcehundene har vist seg å være positivt for både innsatte, ansatte og de som til slutt mottar hunden. Derfor er kriminalomsorgsdirektør Ina Eliasen glad for at prosjektet nå utvides til enda et fengsel:

– Prosjektet gir de innsatte en mulighet til å gi noe tilbake til samfunnet som de har gjort urett på en eller annen måte. De lærer å ta ansvar, bry seg og få en mer strukturert hverdag, noe som også skaper ro på avdelingen i fengselet, og dermed kommer både de innsatte og de ansatte til gode, sier kriminalomsorgsdirektør Ina Eliasen i en pressemelding fra Kriminalforsorgen. 

Ifølge hundeinstruktørene kommer opplæringen i kriminalomsorgen ikke bare de innsatte og ansatte til gode. Det har også stor betydning for hundenes trening og for menneskene som tar imot hundene etter at de er ferdige med trening, siden hundene blir utsatt for mange gode stimuli og lærer å oppføre seg rundt mange mennesker fra tidlig alder.

Bakgrunn og fakta:

  • 44 hunder har så langt blitt trent av de innsatte og fungeree som tjenestehunder blant mennesker med psykiske utfordringer.
  • Valpene overleveres til de innsatte når de er 8 uker, og de innsatte trener hundene til de er 7-9 måneder.
  • De innsatte samarbeider med instruktører for å lære opp hundene
  • De innsatte i Søbysøgård fengsel har bygget et agilitykurs for den praktiske delen av valpeundervisningen i fengselet.
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com