søndag, oktober 24, 2021

Sultne aper går bananas i jakten på mat – tvinger folk ut av hjemmene sine

Mest lest nå

Disse apene ble en gang tilbakevist. Nå overtar de.

Apene i den thailandske byen Lopburi var en gang en attraksjon for turister og pilegrimer som ville mate dem. Men under pandemien har det vært få besøkende. Apene ble sultne – og aggressive.

Den såkalte «Monkey City» har gått bananas, skriver nettstedet Global News.


Under pandemien ble lokalbefolkningen her tvunget inn i en dobbel lockdown: Den ene var mot den usynlige trusselen fra covid-19, og den andre var mot en stinkende, aggressiv og svært synlige ape-hær.

Tusenvis av rasende makaker har søkt inn i byen for å finne mat.

Lokalbefolkningen i Lopburi har sperret seg inne i frykt for de skrubbsultne apekattene, og byen har utpekt flere forbudssoner som rett og slatt har blitt overtatt av rasende aper.

– Vi bor i et bur, mens apene lever utenfor, sa en innbygger i byen til AFP. Hun forteller at hun ble tvunget til å dekke terrassen med garn for å hindre de sultne dyrene i å raide hjemmet hennes for å stjele mat.

Under pandemien har ekskrementene etter apene vært over alt i byen. Spesielt når det regner, har lukten vært forferdelig.

Befolkningen i Lopburi hadde funnet en delikat balanse med de tusenvis av makakene som bodde der i tiden før koronaviruset.

Makakene har fått turister til å flokke til byen, og turistene kjøpte bananer for å mate dyrene og ta bilder sammen med dem.

Den delikate balansen kollapset imidlertid under pandemien, da lockdowns stoppet turiststrømmen og etterlot skrubbsultne aper lete til å jakte på nye matkilder.

Ting har bare blitt verre, sier lokalbefolkningen. De har prøvd å holde dyrene i sjakk ved å kaste matrester til dem, men det gjorde bare at apene ble mer voldelige, forteller kilder til Global News.

– Jo mer de spiser, jo mer energi har de … så de avler mer, sier Pramot Ketampai til AFP. Ketampai er leder for flere av helligdommene i byen, der apene før pandemien satt og ventet på turistene.

– De er så vant til at turistene mater dem, og byen gir dem ikke tilstrekkelig plass til at de kan klare seg selv, sier veterinæren Supakarn Kaewchot ifølge Global News til Reuters.

Hun legger til at etter at turistene forsvant, har de vært aggressive og sloss mot mennesker for å få mat til å overleve.

– De invaderer bygninger og tvinger lokalbefolkningen til å flykte fra hjemmene sine, sier veterinæren.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter