Hjem Forskning Hvor sunn er makrell i tomat egentlig?

Hvor sunn er makrell i tomat egentlig?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Makrell i tomat er godt, og det er vel heller ingen tvil om at det er sunt.

Spørsmålet er vel heller hvor sunt det er, og er det forskjell hvilke råvarer det produseres av? For å finne ut av dette gjorde forskere ved Sintef en undersøkelse hvor de så nærmere på råvarene som ble brukt, og hvilken effekt det hadde på fisken etter konservering.

Foto: Pixabay

Deretter analyserte de kvaliteten på fettsyrene, proteinene og innholdet av blant annet vitamin D. De tok også en nærmere kikk på histamininnholdet, som er avgjørende for hvor hurtig en fisk bederves – altså hvor lenge den holder seg fersk.

Like sunn som fersk fisk

Av råvarene ble det testet ut fisk som ble filetert fersk og frossen fisk, uten at det ble påvist noen forskjell i det ferdige produktet. Heller ikke etter konservering. Resultatet var med andre ord positivt, og makrell i tomatsaus er like sunn uansett hvilken tilstand råvarene hadde, og hvor lenge den er konservert i hermetisk lukket boks.

– Når det gjelder makrellfilletene, så viser resultatene våre at makrell holder seg fint på fryselager ved -27 °C, i opptil 12 måneder. Det at kvaliteten på fiskekjøttet, når det gjelder innhold av omega-3 og vitamin D, ikke reduseres gjennom hermetisering vil nok gjelde for alle typer makrell i tomat-produkter sier forsker ved SINTEF, Inger Beate Standal til KK.no og fortsetter:

– Anbefalinga fra norske myndigheter er at man skal spise fisk to til tre ganger i uka. Og vi kan altså garantere at makrell i tomat er et utmerket valg i så måte.

Så rådet er klart: fortsett å spise makrell i tomat med god samvittighet og helst tre eller flere ganger i uken. Den smaker godt både på brødskiva eller i salaten, og så er den full av sunne vitaminer og næringsstoffer som er bra for helsen.

Del gjerne artikkelen så andre også kan se hvor sunn denne lekre fisken er.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com