Hjem Helse Superstjernen avslører hva hun spiser hver dag

Superstjernen avslører hva hun spiser hver dag

Carrie Underwood er en amerikansk countrysanger og låtskriver som først ble kjent da hun vant den fjerde sesongen av TV-programmet «American Idol» i 2005. Nå forteller hun hvordan hennes daglige spiserutiner er.

Siden seieren i den amerikanske versjonen av «Idol» har Underwood etablert seg som en av de mest suksessrike artistene i countrygenren. Hun har mottatt en rekke priser, inkludert flere Grammy Awards, og er også kjent for sitt engasjement i ulike veldedige formål. Med hits som «Before He Cheats» og «Jesus, Take the Wheel,» har Carrie Underwood vunnet hjertene til fans over hele verden, også i Norge, hvor countrymusikk har en trofast tilhengerskare.

Den 41 år gamle sangerinnen som for tiden holder show i Las Vegas, er også opptatt av å oppdra sine to barn, og forberede sine første opptredener på Hawaii. Med en så hektisk livsstil, er en næringsrik diett avgjørende for å holde energinivået oppe.

– I et forsøk på å opprettholde balansen i kostholdet mitt, holder jeg ting så enkle som mulig,» forteller Carrie til Women’s Health.

Dyrevelferd er viktig

Hun vokste opp på en kvegfarm i Oklahoma og ble veganer som tenåring etter å ha vært vitne til hvordan dyrene ble behandlet. Selv om hun ikke lenger følger en streng vegansk diett, legger hun vekt på bærekraft og dyrevelferd, og holder både bier og kyllinger i hagen, som hun forsikrer er godt tatt vare på.

Underwood har selv vært med å utvikle ernærings- og treningsappen fit52, og er nøye med å overvåke makronæringsstoffene sine – proteiner, karbohydrater og fett – for å sikre at hun holder energinivået høyt.

– Målet mitt er 45 prosent karbohydrater, 30 prosent fett og 25 prosent protein, forteller hun.

Carries daglige måltider:

Frokost: Carrie starter dagen med en frokost som inkluderer tofu eller eggerøre, Esekielbrød, bær og kaffe, etterfulgt av en treningsøkt i hjemmegymmet.

Lunsj: Til lunsj lager hun ofte en vegansk sandwich rik på grønnsaker, med ingredienser som tofu, tomat, avokado, rødløk, spinat og sennep. Carrie dyrker så mye av sin egen mat som mulig for å vite nøyaktig hva som går i den. På travle dager tyr hun til hermetisert mat og supper for et raskt og enkelt måltid.

Snacks: På ettermiddagen kan det bli en proteinbar eller en grønn smoothie. Å ha næringsrike snacks tilgjengelig gjør en stor forskjell, ifølge Carrie.

Middag: Til middag lager hun ofte ovnsbakte grønnsaker og vegansk kylling. Når hun er på turné, eller ellers på farten, foretrekker anbefaler hun å lage ferdige matpakker man har med seg, så slipper man å ende opp med å bestille junkfood når man blir sulten.

Dessert: Selv om hun innimellom unner seg en bit mørk sjokolade, er ikke søtsaker vanligvis Carries greie.

– Min last er rødvin; det er bra for hjertet, ikke sant? sier hun.

Det beste tipset til Underwood er ellers å prøve å spise frukt og nøtter samt velge mat med så få ingredienser som mulig.

– Velg matvarer som er veldig enkle og næringsrike, sier hun.

Treningstips

Når det gjelder treningstips forteller Carrie til People at den beste formen for trening, etter hennes mening, er sirkeltrening.

Sirkeltrening er en effektiv og dynamisk form for kondisjons- og styrketrening hvor man utfører flere øvelser etter hverandre med lite eller ingen hvile mellom settene. Hver øvelse fokuserer på forskjellige muskelgrupper, og man gjør én runde (sirkel) av alle øvelsene før man eventuelt starter på nytt. Denne treningsformen er kjent for sin evne til å maksimere kaloriforbrenning og forbedre både aerob og anaerob utholdenhet i en og samme økt.

– Jeg føler at på slutten av treningsøkten min har hele kroppen fått noe, sier Carrie og legger til at treningsformen krever lite utstyr da mange øvelser kan gjøres med kroppsvekt, og samtidig kan utføres nesten hvor som helst.

LES OGSÅ:

  1. stacy
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com