Hjem Kjendisnytt Superstjernen deler bilde av kviseproblemet sitt og har en klar beskjed: – Normaliser dette!

Superstjernen deler bilde av kviseproblemet sitt og har en klar beskjed: – Normaliser dette!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Amala Ratna Zandile Dlamini, bedre kjent under artistnavnet Doja Cat, har gått ut mot skjønnhetshysteriet.

Den amerikanske rapperen og låtskriveren har postet et bilde på Instagram-kontoen sin, der hun viser at heller ikke hun har perfekt hud.

«Normaliser dette» er budskapet hennes.

Daily Mail, som også har omtalt saken, sier at den amerikanske artisten fikk utmerkelsen som «mest spilte artist» under iHearts Radio Awards.

Skjermbilde: Instagram @dojacat

Doja Cat var også nominert i kategorien «årets artist». Her var hun nominert sammen med Beyonce, Drake, Dua Lipa, Jack Harlow, Justin Bieber, Lizzo, Taylor Swiftm The Weeknd og vinneren Harry Styles.

Ved å dele det uredigerte bildet av hudproblemene sine med de 26,1 millioner følgerne på Instagram, viser Doja Cat fansen at litt akne og ujevn hud selvfølgelig er helt normal – og at all glamouren som følger med popstjerne-livet og det ungdommene kanskje er vant til å se på sosiale medier slettes ikke viser hele bildet.

At Doja Cat som er et forbilde for så mange unge deler et slikt bilde kan forhåpentlig få ungdommer som sliter med akne og andre hudproblemer til å se at de ikke er alene.

I en artikkel på Forskning.no sier Kethe M. E. Svantorp-Tveiten som forsker på ungdom og deres forhold til kroppen sin at drømmen om idealkroppen fortsatt skaper mye problemer for ungdom. Og sosiale medier spiller en viktig rolle for selvbildet til både gutter og jenter.

– De må lære seg å bli mer kritiske til det de ser der. Ungdom har lett for å sammenlikne seg mye med andre. Sosiale medier gir jo store muligheter for akkurat det, sier Svantorp-Tveiten.

Studien hennes viser samtidig at ungdom kan bedre forholdet til kropp og utseende ved å bli mer kritiske til sosiale media, og lære seg hva som er normalt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com