Hjem Fremhevet Suveren avslutning av Johaug

Suveren avslutning av Johaug

Therese Johaug startet OL med å ta sitt første individuelle OL-gull. Nå har hun tre.

Therese Johaug gikk overlegent inn til OL-gull nummer tre i Kina på tremila søndag.

Etter 10 kilometer rykket hun fra Jessie Diggins og Ebba Andersson. Derfra gikk hun alene inn til mål, 1.43,3 foran sølvmedaljevinner Jessie Diggins.

33-åringen er verdens beske skiløper. Men hun er ikke sikker på om det fortsetter herfra.

– Jeg har vært inne i dette i 15 år nå, og vil se hvordan motivasjonen min er når sesongen er over. Jeg vet ikke ennå, sier Johaug til VG.

Hun sier til avisa at hun elsker å trene og være ute å jobbe, men vil kjenne på hva hun føler når sesongen er over.

Trener Pål Gunnar Mikkelsplass sier at de foreløpig ikke har planlagt lenger enn til OL. Han er klar til å fortsette som Johaugs støttespiller, men sier det er opp til henne om hun vil fortsette.

– Når det går så bra kan folk tenke «hvorfor ikke bare fortsette?». Men det er vanvittig mye arbeid over tid som ligger bak. Hun må ha motivasjonen til å fortsette med det til nye mesterskap. Hun vil ikke slenge med bare for å gjøre det. Hun vil utvikle seg og bli bedre, da må du ha en rå motivasjon, sier Mikkelsplass til VG.

Johaug har tidligere bekrefter til TV 2 at hun har vurdert å gjøre som Marit Bjørgen gjorde – ta et friår for å bli mamma.

– Jeg var så heldig at jeg fikk opplevde VM i Oslo i 2011. Det å bli verdensmester på hjemmebane med så mye folk i Kollen, det er vel min største opplevelse. Og det å kunne få være med på noe slikt igjen hadde vært fantastisk. Men, det er lenge til VM i Trondheim, vi får se, uttalte Johaug i høst da TV 2 spurte om familieplaner.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com