in

Svein Kristiansen til VG: – Enkelt og greit kan jeg si endelig. Det er dette vi har ventet på i 20 år

Viggo Kristiansen

Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud har offentliggjort sin innstilling i Baneheia-saken. Han mener det ikke foreligger bevis som tilsier at Viggo Kristiansen er skyldig i ugjerningene i Baneheia, og ber om at Kristiansen frifinnes.

Viggo Kristiansens far påpeker at kona Turid har vært klar på at sønnen har vært feilaktig dømt.

– Men hun ble jo karakterisert som ikke-troverdig i retten. Jeg er selvfølgelig kjempeglad på Viggos vegne, men også Turids vegne. Endelig er vi trodd på det vi har stått for hele tiden, sier han til VG.


Riksadvokaten mener at det ikke foreligger bevis som tilsier at Kristiansen er skyldig i drapene av Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen.

Riksadvokaten var krystallklar på avgjørelsen:

– Denne saken er dypt tragisk for Kristiansen og hele rettsstaten. Jeg vil derfor på vegne av hele påtalemyndigheten beklage den urett som er begått mot ham og hans nærmeste, sier riksadvokat Jørn Maurud.

– Dette er en nærmest en uopprettelig tragedie, sier Riksadvokaten under pressekonferansen, med referanse til at Kristiansen har sittet fengslet i over 20 år for ugjerninger han ikke har gjort.

Riksadvokaten sier videre at han håper folk også vil forholde seg til at Viggo Kristiansen skal anses som uskyldig.

– Jeg har den dypeste forståelse for at gjenopptakelsesprosessen og denne avgjørelsen også er en stor belastning for de etterlatte og pårørende til Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen. Denne beslutningen etterlater noen spørsmål som både de og mange andre ønsker svar på. Vi har en oppgave foran oss i å vurdere hvordan vi kan og skal håndtere Baneheia-saken videre. Vi må finne ut hva som gikk galt og hvordan vi kan forhindre at noe slikt skjer på nytt, sier Maurud.

– Dette er historiens alvorligste justismord i norsk rettshistorie, sier privatetterforsker Tore Sandberg til Dagbladet, og sammenligner det med Moen-saken og Liland-saken.

[YouPlaySinglePlayer video=»1040,2414,366807″]

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Viggo Kristiansen

I dag kommer Riksadvokatens avgjørelse i Baneheia-saken

Dette er vurderingene til Riksadvokaten i Baneheia-saken