Hjem Kjendisnytt Svein Østvik deler treningsbilder og forteller om veien bort fra alkohol

Svein Østvik deler treningsbilder og forteller om veien bort fra alkohol

Svein Østvik mener det er de fineste tingene i ham som gjorde at han drakk. Han maktet ikke å være i sine fineste stunder. Men måtte liksom drikke seg ned. Han ble redd av å ha det bra. 

Svein Østvik, som for mange er kjent som «charter-Svein» har vært åpen på at han tidvis har hatt et trøblete forhold til alkohol. Han var på sitt dårligste da barna hans var små. Så ble han skilt, og de neste sju åra var han rusa hver eneste dag.

– Jeg har jo lett for avhengigheter, alkohol og gambling har vært de verste. Men jeg har blitt ganske flink med alkohol og føler nå at jeg er i vater, har han tidligere sagt i et intervju med Dagbladet.

Han vil være ærlig på det, på hvor vanskelig det er. Han sier at det ikke er over med alkoholen. Det er bare to måneder siden han var inne i en dårlig periode.

Foto: Privat

– Men jeg har ikke den voldsomme utskeielsen, nå er jeg på et mer normalt nivå. Og jeg har ikke en annen forklaring på det enn at jeg har fått mer selvrespekt, at jeg har det bedre med meg selv. Så det selvdestruktive drikkemønsteret, det har jeg ikke lenger, sier Østvik.

LES OGSÅ: Derfor rører Jonas Gahr Støre sjelden alkohol

Samtidig understreker han at dette ikke er et problem man kan å leke med.

– Alkoholen er en skummel venn. Men jeg tror jeg er på vei mot total avhold, det er drømmen. Jeg var det i åtte måneder, og det var da jeg hadde det best, det var da jeg følte meg sterkest og det var da jeg var mest i vater, sier han.

Og han innrømmer at han har pynta på ting når han har fortalt om dette tidligere på tv. Nå vil han ikke lenger «pynte» på fasaden.

Foto: Privat

Svein har tidligere omtalt sitt misbruk av alkohol som et middel for å døyve muskelsmerter.

– På 90-tallet var jeg i grøfta. Da hadde jeg ekstreme muskelsmerter og brukte alkohol som smertestillende. Likevel husker jeg en periode i livet hvor smertene toppet seg, hvor jeg ikke klarte å sitte oppreist. Mange av plagene kom fordi jeg hadde strukket meg for langt for andre, og spesielt mye for foreldrene mine. Blant annet i forhold til faren min.

LES OGSÅ: Øyvind «Vinni» Sauviks store forandring – Fra rusmisbruker til avholdsmann

Trening som livsstil

Svein var nettopp aktuell da han deltok i programmet «Norge bak fasaden» og fortalte sin historie om hvordan han ble utstøtt og mistet venner etter at han under pandemien protesterte mot koronatiltakene. Men han har også fått nye venner, og trening har helt tydelig blitt hans nye livsstil.

På Facebook publiserer Svein jevnlig bilder fra den «nye hverdagen» hvor trening og kosthold står i fokus.

«Økt nummer to i dag, på veien mot et hårete mål… Deilig å føle jeg kan snu alderdomsprogrammeringen,» skriver han til dette bildet.

Foto: Privat / Facebook

Det er ikke vanskelig å se at Svein har tatt grep de siste årene!

Foto: Privat

Vi kan ikke annet enn å hylle livsstilsendringen hans!

Foto: Privat

Hvor mange av dere klarer dette egentlig?

Foto: Privat

Stå på Svein – vi heier på deg! Del gjerne artikkelen for å inspirere andre!

Denne må du lese: 7 fordeler av å droppe alkohol i en måned

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com