Hjem Kjendisnytt Svein Østvik åpen om barndommen – begynte å gå til psykolog som tiåring

Svein Østvik åpen om barndommen – begynte å gå til psykolog som tiåring

Del
X

For tiden er Svein Østvik aktuell i «Farmen kjendis» hvor han sammen med åtte andre kjendiser kjemper om seieren under finaleuka. I søndagens episode slo han ut Erik Anders Sæter i melkespannholding, og mange har kanskje blitt overrasket over konkurranseinstinktet og styrken til «Chartersvein». 

Østvik har blitt profilert gjennom en rekke tv-programmer som «Charterfeber», «71 grader Nord», og nå «Farmen kjendis». Gjennom programmene har vi blitt kjent med Svein som en energisk og humørfylt person.

Men under lørdagens «God kveld Norge» åpnet Østvik opp om en barndom som var preget av strenge krav. I følge TV 2 forteller han:

– Jeg skulle aldri ha noe dårligere enn meget på skolen. I tillegg skulle jeg trene voldsomt mye. Vekttrening fra jeg var ung, og lange løpeturer – ofte med fatteren i bilen som fulgte med.

Oppringt av faren

Svein er klar på at han aldri ble utsatt for fysisk mishandling men at faren benyttet seg av en særdeles autoritær oppdragelsestil.

Under «God kveld Norge» fortalte Østvik om en kveld han ble ringt opp av sin da 70-år gamle far.

– Da sa han: «Svein, jeg må bare begynne å fortelle om ting. Jeg skjønner at du har det forferdelig.» Da fortalte han meg stort sett hele livshistorien sin, hvor han mellom hver setning sa: «Jeg ber om unnskyldning, Svein.»

Denne samtalen endret mye for Svein.

– Det er kanskje det flotteste jeg har opplevd. Han hadde vært en skremmende og autoritær person som hadde gjort meg liten i store deler av livet mitt. Fra da av begynte jeg å elske han mer og mer.

 

View this post on Instagram

 

Svein jobber knallhardt for å få ukesoppdraget i land! Farmen kjendis på TV 2 i kveld kl. 20.00! #farmenkjendis

A post shared by TV 2 Norge (@tv2norge) on

Har tatt lærdom

Videre forteller Svein at han selv har tatt lærdom av oppveksten sin i forhold til hvordan han selv har praktisert forelderrollen.

– Jeg har vært nødt til å være ærlig på at jeg hadde noe av det samme synet på mine barn da de var små. Jeg bar videre dette med å lete etter feil. Det har sittet så graverende dypt. Og jeg må bare innrømme at jeg har gjort feil. Noen av de samme feilene og kanskje vel så ille som fattern, sier han, men forteller at han også har gjort noe annerledes.

– Men jeg tror nok at forskjellen er at jeg har vært en unnskyldende pappa underveis. Jeg har gjort så godt jeg kan, og jeg skal fortsette og bli bedre.

Nå ønsker vi Svein masse lykke til i finalen!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com