in

Svein Østvik: – Når du drikker mister du den følsomheten

Foto: Svein Østvik / Facebook

Svein Østvik sier alkoholmisbruk tok bort mye av det fine ved å være sårbar.

Svein Østvik (59) var 20 år gammel første gang han tente på en mann. I podcasten G-punktet forteller Østvik programleder Iselin Guttormsen (33) videre at det ikke er blitt sånn at menn tenner ham til vanlig – det er kun hvis menn er myke og kloke.

– Ja, jeg har jo sagt at jeg er 80/20. Det vil si at jeg har vært sammen med menn. Absolutt, sier Østvik ifølge TV2 i podcasten.


Stort sett er det damer som fanger interessen til den populære reality-deltageren. Men han sier det ikke finnes noen motstand i ham mot å bli sammen med en mann.

– Det må være en atmosfære som er veldig flott. Det er ikke sånn at jeg tenker «nå har jeg lyst til å ligge med en mann», det må være litt mer. Jeg har blitt litt ordentlig på det, ler 57-åringen.

Tatt grep

I dag har den populære reality-kjendisen et sunt forhold til alkohol. Men slik har det ikke alltid vært. Tidligere har Svein vært åpen om sitt misbruk av alkohol, som et middel for å døyve muskelsmerter.

Som mange ting i mitt liv har ting jeg har gjort,opplevd og engasjert meg i hatt en bakside!!Det har faktisk også…

Posted by Svein Østvik on Wednesday, December 4, 2019

– På 90-tallet var jeg i grøfta. Da hadde jeg ekstreme muskelsmerter og brukte alkohol som smertestillende. Likevel husker jeg en periode i livet hvor smertene toppet seg, hvor jeg ikke klarte å sitte oppreist. Mange av plagene kom fordi jeg hadde strukket meg for langt for andre, og spesielt mye for foreldrene mine. Blant annet i forhold til faren min, fortalte han til Dagbladet.

Det er en ulempe for en mann som helt klart er glad i sex også.

– Når du drikker så mister du den følsomheten. Det er fint å komme tilbake til den følsomheten hvor du kjenner på alle de lagene av sjenanse og hvor vakkert det kan være å være sårbar, sier han.

Samtalen med pappa

Da Svein gjestet «God kveld Norge» i 2019 fortalte om en barndom som var preget av strenge krav.

– Jeg skulle aldri ha noe dårligere enn meget på skolen. I tillegg skulle jeg trene voldsomt mye. Vekttrening fra jeg var ung, og lange løpeturer – ofte med fatteren i bilen som fulgte med.

Men en kveld i voksen alder ringte telefonen til Svein. Han ble ringt opp av sin da 70-år gamle far.

– Da sa han: «Svein, jeg må bare begynne å fortelle om ting. Jeg skjønner at du har det forferdelig.» Da fortalte han meg stort sett hele livshistorien sin, hvor han mellom hver setning sa: «Jeg ber om unnskyldning, Svein.»

Denne samtalen endret mye for Svein.

– Det er kanskje det flotteste jeg har opplevd. Han hadde vært en skremmende og autoritær person som hadde gjort meg liten i store deler av livet mitt. Fra da av begynte jeg å elske han mer og mer.

Siden da har Svein vært en åpen person som forteller om det meste. Som han sier til TV 2:

– Jeg synes det er så befriende med folk som tør å si det vi alle lurer på. Hva er det som er så farlig med det?

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

75-åring sover fredelig – så kommer pytonslangen snikende

guldvog

VG: Helsedirektøren håper på gjenåpning i mai