Hjem Kjendisnytt Svein Østvik ute av «Mannspanelet»

Svein Østvik ute av «Mannspanelet»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Svein Østvik er ferdig i podkasten «Mannspanelet», der han sammen med Gunnar Gundersen har bidratt til temaet menn og følelser i en årrekke sammen med Gunnar Gundersen.

I en pressemelding gjengitt av Nettavisen skriver Gundersen at det ikke ligger «noen særlig dramatikk» bak avgjørelsen om Østviks avgang.

– Selv om Svein har vært kontroversiell i sine uttalelser rundt den pågående pandemien, har ikke dette vært avgjørende, uttaler Gundersen ifølge Nettavisen.

Han legger til at han opplever at de to har hatt stor uenighet, men mener samarbeidet dem imellom har vært godt. Han ønsker Østvik lykke til videre.

Svein Østvik høstet storm i mediene etter at han tidlig i april deltok i en demonstrasjon mot koronarestriksjonene. En av dem som hadde møtt opp for å brenne munnbindet sitt var TV-personligheten Svein Østvik.

Østvik, som sitter i kommunestyret for Asker SV, sa han at han var på demonstrasjonen for å vise sympati med dem som synes det har gått for langt, og la til at det synes han også.

Vi har i dag blitt forbilledlig enige om at Svein trer ut av Mannspanelet. Gunnar vil fortsette podcasten med vikarer og…

Posted by Mannspanelet on Wednesday, April 21, 2021

Relatert: «Charter-Hilde» rasende på «Charter-Svein»: – Nå skiller vi lag

Relatert: Linni Meister: – Sårt og skummelt når noen velger å brenne masker

Debatt mot Lothepus

Leif Einar «Lothepus» Lothe og Svein Østvik møttes senere til debatt hos Fredrik Solvang i NRK. Her var temaet nordmenns koronaskepsis.

– Jeg føler at de står og ler av helsevesenet og de som virkelig prøver å berge dette landet ut av pandemien, og har gjort en fantastisk jobb. Jeg synes ikke folk skal le av sånn, uttalte Lothe og sa at munnbindbrenning er et hån mot de som virkelig står på, uttalte Lothe.

Østvik på sin sire understreket at han syntes det var interessant at ekspertene var så uenige rundt flere forhold i pandemien.

I tillegg har også Østvik også fått kritisk blikk rettet mot en pyramidelignende Cruise-klubb han promoterer.  Klubben InCruises lokker med råflotte bonuser i millionklassen for flittige ververe.

Lotteritilsynet, som fører kontroll med pengespill i Norge forteller avisen at de ikke er ukjent med inCruises:

– Vi har hatt noen henvendelser, mest i 2020. Det minner veldig om World Ventures, og vi ser at noen av de samme personene står bak, som Erlend Vatne og Reidar Furuholmen. Det er gjerne gjengangere som tar disse konseptene inn til Norge, sier jurist Silje Sægrov Amble som er seniorrådgiver i Lotteritilsynet.

Selv om det ikke er opprettet konkret sak på Incruises, var Lotteritilsynets seniorrådgiver tydelig tvilende til lovligheten av konseptet:

– Vi advarer folk mot å gå inn i dette. Konseptet kan innebære brudd på flere regelverk. Pyramidekonsepter tilbyr ofte ulike former for investering, gjerne kalt utdanningspakker eller rabattløsninger. Men for å drive med investeringer må man ha konsesjon fra Finanstilsynet, sier Amble.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com