tirsdag, januar 25, 2022

Svein Stang etter reisen med Petter: – Et stort eventyr

Mest lest nå

Petter Nyquist (38) ble en populær skikkelse i norske hjem da han bodde 52 dager på gata i Oslo i 2014. Der møtte han Svein Stang.

I dokumentarserien «Petter uteligger» fikk Petter virkelig kjenne på kroppen hvordan det er å bo på gata.

Gjennom serien ble vi kjent med en rekke herlige personligheter Petter møtte på sin vei. En av personene som virkelig stjal hjertet til oss nordmenn var Svein Stang. Historien og personligheten til Svein gjorde at han ble rikskjendis over natten.


Alltid et glimt i øyet og en morsom kommentar på lur, til tross for en kropp og sjel som gjennom et langt liv har blitt herjet med av rus.

Og selv om Petter Nyquist har holdt kontakten med mange av menneskene han møtte på gata i Oslo i 2014, er Svein spesiell. De to ser nærmest på hverandre som familie. Og nå er de aktuell med et nytt program hvor de sammen reiser på tur.

Men det skulle ikke bare være enkelt å dra på en lengre tur.

Som mange andre rusmisbrukere fikk Svein nyresvikt, noe som gjør at han har måtte tilbringe mye tid på sykehuset de siste årene. Tre ganger i uken må han få dialyse i flere timer.

– Jeg får ikke smertebehandling eller beroligende, fordi jeg har den bakgrunnen jeg har. Men det er jo bare et symptom på sykdommen min, sa Svein til TV 2 i 2018.

Men ved hjelp av god planlegging og avtaler med sykehus klarte Svein og Petter å få til et opplegg hvor Svein faktisk kunne dra på tur en hel måned. Og det ble en opplevelse for livet.

Da er det bare å sæla på! Svein og jeg har bunkra opp med fiskesuppe og smågodt og er veldig klare for premiere kl 20:00.Ship-O-Hoi🤘🏻

Posted by Petter Uteligger on Tuesday, November 23, 2021

– Helt fra vi satte oss i bilen og dro, så var det et stort eventyr alt sammen. Du kan jo tenke deg, om du ikke hadde hatt ferie på ti år, sier Svein i et nytt intervju med TV 2.

Besøkte sønnen

Gjennom turen besøker Svein og Petter mange forskjellige folk. Alt fra Lothepus til Sveins sønn står på listen over mennesker de legger turen innom.

– Vi var hjemme hos ham, hos fosterforeldrene. Det var veldig koselig. Jeg kunne ikke fått noen bedre fosterforeldre for Benjamin – det var veldig ålreit å se, sier Svein.

Med rød løper rulla ut i gangen, marsipankake, partyhatter og glass med stett var store deler av Farsund Omsorgsenter…

Posted by Petter Uteligger on Wednesday, November 24, 2021

«Petter og Svein stikker» er nå aktuell på TV 2 og hadde premiere på tirsdag. Hver tirsdag fremover kan man klokken 20.00 følge reisen til de to vennene.

– Jeg tror folk kommer til å bli følelsesladde, kanskje får de se noen andre verdier, kanskje lærer de noe nytt – at den kan bidra til noe meningsfullt. Sterke relasjoner har vi alle, og det å vise hvor verdifull en slik relasjon er, og det å ta vare på den, det er viktig, sier Petter til TV 2.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter