Hjem Kjendisnytt Sven-Bertil Taube (87) er død

Sven-Bertil Taube (87) er død

Artisten og skuespilleren Sven-Bertil Taube er død, 87 år gammel.

TV 2 skriver at det er Taubes manager som opplyser om dødsfallet til det svenske nyhetsbyrået TT. 

Taube var sønn av den kjente visesangeren Evert Taube og var en av Sveriges mest folkekjære artister.

Taube ble 87 år gammel, og døde i London hvor han har bodd de siste årene. 

Den svenske avisa Expressen skriver at Sven-Bertil Taube døde av naturlige årsaker, uten at det presiseres noen konkret dødsårsak.

Artisten Carola Häggkvist skriver om tapet av den folkekjære artisten på sin Instagram-konto. «Din kunstform er uten sidestykke og det samme er din eleganse», skriver hun blant annet og sender en hilsen til familien til Taube.

Hun sier at det er «vanskelig å ta innover seg» nyheten om Taubes bortgang og at «tårene renner».

«Din eleganse var uovertruffen, og det samme var kunstformen din. Varme tanker og kjærlighet til familie, slektninger og venner», avslutter Carola innlegget med.

Sven-Bertil Taube ble født i 1934, som sønn av Astri og Evert Taube. Aftombladet skriver at artisten ga ut sitt første album «Svenske folkeviser & ballader» i 1954. I 1960 kom hans første album med nye tolkninger av Bellman. Samme år ga han også ut en plate hvor han sang farens sanger.

Han tilbrakte en stor del av livet i London, hvor han først reiste i 1969 for å være med i en musikal i West End.

Flere teaterroller i den britiske hovedstaden fulgte, blant annet som dronning Victorias ektemann prins Albert i «I and Albert».

I løpet av 60- og 70-tallet ga han ut et tjuetalls plater. I 2007 ga han igjen ut et album, «Alderville road», hvor artistene Håkan Hellström og Lisa Nilsson var gjester.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com