Hjem Nyheter Svensk politi advarer mot ny trend : dop kamufleres som godteri

Svensk politi advarer mot ny trend : dop kamufleres som godteri

Tidligere har Kripos advart mot det samme i Norge

I går publiserte et svensk politidistrikt følgende advarsel:

«Politiet advarer mot narkotika som ser ut som godteri!

Vi vil gjøre alle som har med barn å gjøre oppmerksomme. Skolepersonell, fritidspersonell – ALLE!

Den siste tiden har vi fått inn veldig mye informasjon gjeldende narkotika som ser ut som vanlig godteri. I dette tilfellet handler det om gummibjørner. Gummibjørnene ser ut som vanlige godtebjørner, forskjellen er bare at de inneholder narkotika,» skriver politiet på Facebook.

Videre skriver det svenske politiet at de mistenker cannabis som ingrediensen i gummibjørnene.

«Ofte når det handler om narkotika i godteri så er det cannabis (THC), noe vi mistenker også i dette tilfellet. I dag er det gummibjørner, imorgen kan det være noe annet. Vær oppmerksomme og prat med ungdommene deres!»

Også utbredt i Norge

Man vet fra tidligere at problemstillingen er høyst aktuell også i Norge. I oktober 2018 advarte Kripos mot det samme her til lands. Også de brukte Facebook som kanal for advarselen og skrev da:

«Dessverre må vi fortsette å advare mot såkalt partydop. Dopet kommer i stadig nye farger og fasonger. Mange vet ikke hva de får i seg og det er stor fare for å bli forgiftet.»

Trenden med å kamuflere dop i godteri startet i USA og har spredd seg i Europa og Skandinavia det siste året. Følgene for et barn eller andre som uvitende får i seg godteriet kan være katastrofale.

Nå deler vi advarselen til politiet. Hjelp oss å spre den videre til familie og venner ved å trykke på deleknappen. 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com