onsdag, september 23, 2020

Svensk politikers forslag: jobbe til 75 år. «Dagens-70 åringer har samme kapasitet som 50-åringer hadde»

Mest lest nå

Den svenske politikeren Fredrik Reinfeldt har kommet med et forslag som har skapt stor diskusjon i nabolandet vårt.

Fredrik Reinfeldt mener at mennesker som har helsa i behold burde jobbe til de er 75 år gammel, og ikke gå av med pensjon ved 65 års alderen.

I et intervju med Nyhetsmorgon forklarer han hvorfor.


Den tidligere statsministeren i Sverige har utarbeidet rapporten «Arbeide til 75». I rapporten forklarer han hvorfor vi bør jobbe lenger.

Bedre økonomi

Et av argumentene til Reinfeldt er at svært mange eldre mennesker lever på knappe ressurser. Det er mange som må snu på hver krone av pensjonen for å få hverdagen til å gå rundt, og mange av disse er i mer en god nok form til å arbeide.

«Om man hadde et lenger yrkesliv så er ikke lav inntekt for de eldre et like stort problem lenger,» sier han.

Eldre mennesker med helsa i behold burde arbeide, ikke sitte hjemme, mener Reinfeldt. Foto: Pixabay

Samme kapasitet som 50 åringer hadde

I intervjuet hos Nyhetsmorgon blir Reinfeldt spurt om hva han tenker om mennesker som har en tung fysisk jobb. Kan man forvente at personer over 70 år fremdeles skal takle slike jobber?

Til det svarer den tidligere statsministeren at han ser for seg at eldre arbeidstakere kan læres opp i nye yrker.

«Jeg ser ikke for meg at man skal jobbe med det samme i 50 år. Man kan bytte karrière eller arbeidsplass. Det handler om å tillate seg forandring,» sier han før han fortsetter:

«Dagens 70-åringer har samme kapasitet som 50-åringer hadde på 70-tallet.»

Det er imidlertid ikke første gang at Reinfeldt kommer med denne meningen. Allerede i 2012, da han var statminister i Sverige fremmet han synet om at man bør jobbe lenger.

– Svenskene skal kunne arbeide helt til 75-årsalderen. De burde få bedre muligheter til å få studielån, og de skal oppmuntres til å bytte yrke og karrière, uttalte han i 2012 ifølge Seniorpolitikk.

Hva mener du om forslaget? Kunne du tenke deg å jobbe til 75 år, dersom helsa er god? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter