Hjem Nyheter Svenske eksperter mener de nærmer seg flokkimmunitet

Svenske eksperter mener de nærmer seg flokkimmunitet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell, har fått mye kritikk for strategien han har kjørt for Sverige etter at koronasmitten brøt ut. Mange har fulgt nøye med på utviklingen, og nå kan det se ut som at vårt naboland nærmer seg flokkimmunitet.

– Vi er nær et nivå der vi begynner å se en effekt av en flokkimmunitet, sier Anders Tegnell. Torsdag kveld, deltok han på Debatten på NRK. Det skriver TV 2.

– Våre matematiske modeller indikerer at det kan bli flokkimmunitet i Stockholm i løpet av mai, sa han videre.

Tar forbehold

Tegnell presiserte at modellene baserer seg på smitteutviklingen den siste uka. Hittil har Sverige hatt 1.333 koronarelaterte dødsfall. Nå ser prognosene bra ut, men Tegnell kommer likevel med et forbehold.

– Den totale flokkimmuniteten ligger formodentlig et godt stykke fram. Vi vet ikke eksakt når, det er avhengig av hvordan utviklingen fortsetter, sier han.

Forskjellige strategier

Mens Norge og Danmark har valgt å stenge ned store deler av samfunnet, har Sverige holdt det meste åpent.

– Norge valgte den allmenne strategien med å lukke så mye som mulig og skyve problemene foran seg i en periode, for å få et pusterom. Vi forsøker å gjøre det samme, men har akseptert at det å lukke samfunnet ikke er løsningen, sier Tegnell til den svenske avisen Dagens Nyheter.

Han sier likevel at Norge ser ut til å lykkes bra med forsøkene på å hindre koronasmitten i å bre seg i samfunnet, og at det ser lysere ut i Norge enn i Danmark, tross nær identiske tiltak. Nå er han spent på hva som skjer når vi åpner samfunnet igjen.

– Det skal bli interessant å se hva som skjer når man slipper opp igjen. Det er det alle land er bekymret for. Hvordan skal man komme ut av det, når man har stanset nesten hele samfunnet, sier han.

LES OGSÅDen svenske programlederen Adam Alsing (51) er død av korona

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com