søndag, februar 28, 2021

Svenske prinsesse Sofia jobber som frivillig ved sykehuset

Mest lest nå

Mange melder seg som frivillige for å hjelpe til i koronakrisen. Det gjelder også svenske prinsesse Sofia (35). Hun har nettopp gjennomgått en tre dagers intensivutdannelse, og er nå klar for å gjøre en innsats ved Sophiahjemmets sykehus.

– Jeg er involvert i Sophiahjemmets virksomhet fra før. Så å få mulighet til å kunne hjelpe til i denne vanskelige tiden er veldig givende. Takk, skriver hun på Instagram.

Ifølge svenske Expressen, skal prinsessen jobbe som assistent på sykehuset. Hun skal blant annet hjelpe til med å rydde, sterilisering av utstyr, og hun skal hjelpe til med pasientene.


– Prinsessen vil bidra med frivillig arbeidskraft innen helsesektoren i den krisen vi befinner oss i nå, sier den svenske slottets informasjonssjef, Margaretha Thorgren til Aftonbladet.

Mangler folk

Sophiahjemmet er et privat sykehus som drives av en veldedig organisasjon. Rundt 40 av de ansatte er flyttet til andre sykehus der de hjelper til på de akuttmedisinske avdelingene.  Dermed er Sophiahjemmet i manko på arbeidskraft. Løsningen har vært å tilby intensivutdannelse for svensker som er permittert fra andre jobber, blant annet fra hotell- og restaurantbransjen. Hver uke får 80 personer trening gjennom Sophiahjemmets høgskole.

I dag driver Sophiahjemmet stort sett med kirurgi etter brudd, brystkreftoperasjoner og behandling av pasienter som har vært operert for kreft. Sykehuset tar ikke imot koronapasienter.

Selvfølge å hjelpe til

– Det er selvsagt for oss at vi skal hjelpe til, sier nestleder for Sophiahjemmet, Åsa Larsson, om at deres ansatte er overflyttet til andre sykehus.– En betydelig del av planlagte operasjoner i regionen er utsatt, men vi har nå både ledig operasjonskapasitet og kompetent personale. Og et 20-talls omsorgsplasser, sier hun.

Prinsesse Sofia er gift med prins Carl Philip, hertug av Värmland. Paret har to barn sammen, prins Alexander (3) og prins Gabriel (2)

LES OGSÅ: Harry og Meghan kjørte mat hjem til syke

Ønsker du flere positive nyheter? Les om vår nye tjeneste Start dagen med et smil!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter