En norsk undersøkelse fra 2018 viser at de som drikker mye energidrikk kan oppleve plutselige energifall, ukontrollerte skjelvinger, hjertebank, hyperaktivitet, smerter i brystet og hodepine, for å nevne noe.

Dette har den svenske Kallingeskolan tidligere i vinter tatt konsekvensen av, og forbyr nå all form for energidrikk i skoletiden, og nå følger Snäckebacksskolan i Ronneby etter og gjør det samme. Det er den svenske avisen Aftonbladet som melder dette.

– Vi vet jo at mange ungdommer drikker mye energidrikk likevel, forteller skolens rektor Ulrika Lundin til avisen Sydöstran.

Forbudet er totalt, og gjelder nå alle høgskoler i Blekinge og Ronneby kommuner.

Denne skolen forbyr energidrikker.
Denne skolen forbyr energidrikker.

– Forskning som vi har sett på sier at det ikke er bra for unge mennesker å drikke energidrikk. Så derfor bestemte vi oss for å forby det i skoletiden, sier Ulrika Lundin til avisen.

Blandede følelser

Forbudet på Snäckebacksskolan og Kallingeskolen gjelder inntil videre, men med tanke på å bli en permanent løsning. Noe som i følge rektoren mottas med blandede følelser blant elevene.

LES OGSÅ: Nytt studie: Én eneste energidrikk kan koste deg livet

– Det finnes selvfølgelig de som mener de bare kan drikke kaffe i stedet for, og vi vet at mange ungdommer drikker mye energidrikk utenfor skoletiden likevel, men i skoletiden er det ikke lenger tillatt, forteller hun.

Hva synes du? Er det en god idé å forby energidrikk i de norske skolene også, nå som vi vet hvor farlig det faktisk kan være? Eller bør det være opp til hver enkelt hva de ønsker å drikke, både i og utenfor skoletiden? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet, og del gjerne artikkelen så flere får sagt sin mening om saken.