søndag, mai 9, 2021

Svenskene jubler: Her danner nordmenn 300 meter lang kø utenfor Systembolaget

Mest lest nå

Svenskehandelen ruller for fult igjen – til stor glede for våre naboer.

Natt til lørdag trådte de nye reiserådene i kraft. Det medførte en strøm av nordmenn på svenskehandel Charlottenberg og Töcksfors.

En av matbutikkene, Maximat, i Charlottenberg lever nesten utelukkende på nordmenn.


Til E24 forteller Butikksjef, Tommy Johansson, at det meste av butikkens omsetning kommer fra nordmenn.

– 85 til 90 prosent av hele omsetningen vår kommer fra norske kunder, og det er de tradisjonelle grensevarene der prisforskjellen er størst som det går mest av, forteller Johansson til avisen.

Kø på over 300 meter

Noen andre som kan juble over at nordmenn endelig inntar Sverige igjen, er det svenske Systembolaget.

– Når vi åpnet i morges, hadde vi en kø på 300 meter, sier Birgitta Hällsten fra Systembolaget i Årjäng til Aftonbladet.

Hun forteller videre at de har savnet oss nordmenn sårt under koronapandemien.

Også ICA i Töcksfors merker godt at nordmennene er tilbake.

– Vi hadde bedre omsetning i dag enn vi hadde for ett år siden, og det skyldes svært mange nordmenn, sier butikksjef Björn Hugoson til Aftonbladet.

Nordmenn skaper lange køer utenfor Systembolaget i Sverige. Foto: Skjermdump

Ikke alle er fornøyde

Men til tross for at Sverige tjener gode penger på at nordmenn igjen kommer på handletur, er mange av innbyggerne skeptisk til at Sverige som har vært så hardt rammet av koronaviruset, nå får tusenvis av handleglade nordmenn på tur.

I Aftonbladets kommentarfelt på Facebook kan man lese at mange er bekymret for om dette vil skape ekstra smittespredning i Sverige.

«Skremmende at alkohol er det første man tenker på når grensene åpner igjen. Pandemien er her fortsatt», skriver en.

En annen mener det er dobbeltmoralsk at nordmenn har rakket ned på Sverige for deres håndtering av pandemien, men nå strømmer til landet for å handle.

«Har nordmennene alkoholproblemer ettersom de ofrer helsen sin med eventuelt å få Covid-19, bare for å få alkohol? Norge har jo kritisert Sverige fordi vi har så mange smittede, men så fort det gjelder sprit da driter man i det. Innfør trengselskatt på nordmennene,» skriver debattanten.

Hva mener du? Er det ok at så mange nordmenn nå drar til Sverige for å handle? Bruk kommetarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter