Hjem Kjendisnytt Sverre Anker Ousdal åpner opp om sorgen etter samboer Kjersti Holmens død

Sverre Anker Ousdal åpner opp om sorgen etter samboer Kjersti Holmens død

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Skuespiller Kjersti Holmen døde i september 2021 på Økernhjemmet, etter lengre tids sykdom. Hun ble kun 65 år gammel. Familien opplyste at de ønsket ro og fred etter dødsfallet. 

To år etter kom boka fra storesøster Liv Holmen, der familien lettet på sløret rundt den svært private skuespilleren

I boka åpner Liv Holmen opp om de tøffe årene med Alzheimer sykdom og det å være pårørende, slik hele 400 000 andre i Norge er i dag.

– Kjersti var så privat. Det har vært en vanskelig balansegang å skrive denne boken. Men også viktig, føyer hun til. Jeg ville ikke at Kjersti bare skulle bli borte sånn i all stillhet uten at hun ble hedret, men en vanlig biografi ville vært vanskelig. Jeg skjønte jo at jeg ikke kunne skrive om henne uten å ta med sykdommen. Jeg ville vise Kjersti ­respekt samtidig som jeg ­kanskje gikk inn i noe Kjersti ikke ville ha likt. Det var så mange grenser, det handlet om å ivareta Kjersti, sier søsteren Liv til ukebladet Hjemmet.

En som satt igjen med en tung sorg etter skuespillerens sykdom og tidlige død var samboeren hennes, skuespiller Sverre Anker Ousdal (79). 

Til VG forteller han at mange rundt henne skjønte hun var syk før hun gjorde det selv. Samboeren tenkte først at hun bare var distré. 

– Men jeg forsto det jo etter hvert, at noe var galt, sier han til VG. 

Til avisa forteller han at om han ikke hadde vært nesten blind tror han kanskje han ville sett sykdommen tidligere. Sverre Anker Ousdal mistet nemlig det meste av synet etter en operasjon i 2008.

– På slutten måtte jeg gi henne fra meg. Det var ganske hardt. Da husker jeg noe de sa til meg på Hukommelsesklinikken på Ullevål sykehus. De sa at de syntes det var overraskende at jeg hadde klart å ha henne så lenge hjemme. Jeg var jo blind, og hun var veldig preget på slutten, forteller Ousdal til avisa. 

Han synes det er en trøst at hun var hjemme så lenge som overhodet mulig. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com