Hjem Nyheter Svindelliga utgir seg for å være politi: – Framstår som veldig spekulativt

Svindelliga utgir seg for å være politi: – Framstår som veldig spekulativt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En utspekulert svindelliga utgir seg for å være lokalt politi, og har så langt lurt folk for 500.000 kroner. Ligaen har slått til 62 ganger de siste to månedene.

En polsk-talende kvinne ringer rundt til folk og sier at hun er fra det lokale politiet. Hun forteller at en tung kriminell bande er i ferd med å tappe vedkommendes konto.

Kvinnen forteller videre at politiet har laget en felle for å ta banden. Hun ber om at den hun ringer skal legge kontanter og verdisaker i en pose og legge den utenfor døren. Så vil væpnet politi aksjonere og pågripe de kriminelle. Personen som blir oppringt, blir så bedt om å holde seg innendørs til aksjonen er ferdig. Deretter henter svindlerne posen med penger og verdisaker.

Virker truende

I tillegg til å ha svindlet til seg 500.000 kroner i kontanter, har banden også fått med seg smykker til en verdi av over 100.000 kroner. I noen av tilfellene, har svindlerne opptrådt truende. I noen saker har de også fremsatt drapstrusler.

«Til nå har vi registrert 62 slike saker. Vi har gått inn i sakene for å finne likheter og analysere dem. Hele komplottet framstår som veldig spekulativt, og vi ser veldig alvorlig på at truslene blir fremsatt på en slik måte at de fornærmede føler de må etterkomme pålegget», sier Tonje Reiten, leder for avdeling for spesiell innsats i Oslo-politiet til TV 2.

En bil politiet mistenker er involvert i kriminaliteten. Foto: Politiet

Liknende saker i Sverige

Tonje Reiten forteller at politiet har registrert liknende saker i Sverige tidligere. Nå skal de finne ut om det er en sammenheng.

«Når vi ser en slik type kriminalitet, er det ofte en gruppe som står bak. Derfor er det viktig at vi ser disse sakene i sammenheng, selv om de har foregått i flere politidistrikt», sier hun, og legger til at dersom man får en slik telefon er det viktig at man ikke gjør som svindlerne sier.

«Ikke etterkom kravene, ring i stedet politiet», sier hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com