Hjem Nyheter Svogere omkom på sjøen i Søgne utenfor Kristiansand

Svogere omkom på sjøen i Søgne utenfor Kristiansand

Del
X

Søket etter to savnede fritidsfiskere utenfor Kristiansand fredag kveld, endte det med et tragisk utfall da begge ble funnet livløse i vannet.

Det var Harald Langenes (56) og Walter Steffensen Wassertheurer (65) som omkom på sjøen utenfor Kristiansand fredag. Jørn Lauvsland, en nær venn av de to og talsperson for deres familier, bekreftet dette til VG.

– De var sjøvante menn som alltid satte sikkerheten først. De ville aldri ha satt kursen ut hvis det var den minste tvil. Derfor må det ha skjedd noe helt uventet, uttaler Lauvsland til Fædrelandsvennen.

Harald og Walter var ikke bare gode fiskevenner, men også svogere, gift med søstrene Anne-Jorunn og Lisbeth. De to hadde et spesielt bånd, og giftet seg i et dobbeltbryllup i 2006.

– De giftet seg sammen, og nå har de forlatt oss sammen, sier Lauvsland, som beskriver seg selv som en god venn av begge familiene.

Familiene til de avdøde ønsker at deres navn og historie skal være kjent.

– De var erfarne fritidsfiskere som ikke tok unødige sjanser. Familien ønsker å takke alle for omtanken og støtten de har mottatt, sier Lauvsland.

På deres siste fisketur for året, en tur som skulle være en hyggelig avslutning, endret alt seg brått. Walter, nylig pensjonert fra Color Line, og Harald, som tok fri fra jobben, dro aldri tilbake til hytta. Haralds kone ble urolig da bilene fortsatt sto parkert ved båtplassen og det begynte å blåse opp.

– Hun ringte meg, og jeg kontaktet politiet, forteller Lauvsland.

– Dette var menn som prioriterte sikkerhet. Harald har tjenestegjort i redningsselskapet i mange år, og Walter hadde en lang karriere til sjøs, sist som sikkerhetsleder hos Color Line, la han til.

Våre tanker går til familie og venner av de to. Hvil i fred.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com