Hjem Nyheter Sykehjemmet har laget egen pub til beboerne

Sykehjemmet har laget egen pub til beboerne

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det at beboerne på syke- og aldershjem skal kunne ta seg et glass vin til maten har vært et tema som har vært oppe ved jevne mellomrom i den norske debatten i flere tiår.

Plejecenter Hedelund som er et omsorgssenter for eldre i den danske byen Esbjerg, har tatt debatten om vin til maten et par steg lenger. De har rett og slett satt opp en brun pub for beboerne – noe både beboere og ansatte setter stor pris på.

– Jeg vil gjerne berike beboerne som er her. Og det er morsommere for meg og kollegene mine å gå på jobb når vi har en slik fest på gang, sier Charlotte Pascale Engholm Voss til dansk TV 2. Hun er ansatt ved omsorgssenteret.

Humlebo, som sykehjemmets brune pub heter, er imidlertid kun åpen fra klokken 20 på lørdag til rundt klokka 21:30.

– Beboerne får seg kanskje to-tre øl, så ingen blir fulle. Det er en glede, sier Charlotte til tv-kanalen.

På Facebook forteller Charlotte:

«For snart 3 måneder siden spurte jeg sjefen min om vi ikke kunne lage en slags minikro i en av stuene på jobben min. Det var grått, kjedelig og veldig institusjonelt, for dere som ikke vet så jobber jeg på et sykehjem hvor beboerne er aktive og tidligere alkoholikere. Nesten alle har hatt fast pub, og mange av dem fortalte om fellesskapet og atmosfæren de opplevde der. Så jeg skrev til de brune pubeierne jeg kjente, og de var med på ideen med en gang, og mens de fant møblene de ville donere, satte jeg, kolleger og en beboer i gang med å male.»

For næsten 3 mdr. siden spurgte jeg min chef om ikke vi måtte lave en slags Mini værtshus i et af dagligstuerne på mit…

Posted by Charlotte Pascale Engholm Voss on Tuesday, December 20, 2022

En av de faste gjestene på Humlebo, beboeren Thomas Ordell, er svært fornøyd med ordningen.

– Selv om du er på sykehjem må du få drikke en øl. Det er ikke sånn at vi sitter og drikker oss fulle. Det er et så koselig sted hvor folk kan komme og snakke om hverdagslige ting, sier Thomas Ordell.

Lederen ved sykehjemmet, Ellen Søndergaard, viser til at det er de ansattes oppgave å skape aktiviteter for den type beboere de har ved sykehjemmet. Og Humlebo matcher beboerne det fint, kan hun slå fast.

Humlebo er opprettet på en avdeling for personer som har en eller annen form for alkoholrelatert demens. Det er totalt 21 beboere her, og de fleste møter opp på puben hver lørdag.

Det er imidlertid ett likhetstrekk med de brune pubene Humlebo mangler – og det er årsaken til at de ble brune… – Det er bare synd at man ikke får røyke her, sier Ordell.

  1. lunsj
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com