onsdag, juli 15, 2020

Sykehuset er kraftig underbemannet. Overlege er bekymret: – Det skaper farlige situasjoner

Mest lest nå

Til alle utslitte mødre der ute : Du er god nok!

Å være mor er en av livets aller største gleder, men det er også en utfordring som til tider kan føles krevende.  Det gjelder selvfølgelig...

Fem grunner til at dagens barneoppdragelse er i krise

Den britiske barnepiken Emma Jenner, kjent for realityserier «Take Home Nanny», har delt fem av de viktigste punktene til at dagens foreldre ikke lykkes...

Det nye sykehuset i Kirkenes har så dårlig bemanning, at det skrives i snitt ett alvorlig avvik i uka. I februar døde en pasient blant annet på grunn av personalmangel.

«Vi har en intensivavdeling som er underbemannet, og det skaper farlige situasjoner. Det skrives avvik på avvik», sier Hilde Wara, overlege ved anestesiavdelingen til NRK.

Hun mener situasjonen er verst for sykepleierne.


«Vi har mistet mange og kommer til å miste enda flere. De er demotiverte og frustrerte. Sett i lys av den kommende sykepleiermangelen er dette svært alvorlig», sier hun videre, og legger til:

«Bemanningen er så dårlig at vi er heldige at det ikke skjer flere feil.»

41 avvik på 11 måneder

Ifølge Sør-Varanger Avis, hadde sykehuset over 700 avvik fra de åpnet 12. oktober i fjor fram til september i år. 41 av avvikene var alvorlige. Det vil si hendelser som kan ha ført til betydelig skade på pasientene.

Flere av de alvorlige avvikene handler om mangel på personell og for dårlig kapasitet på intensivavdelingen.

Døde av hjertestans

I februar døde en pasient ved sykehuset på grunn av hjertestans. Dagen før dødsfallet var pasientens tilstand så dårlig at det ble behov for å flytte ham til intensivavdelingen.

Ifølge NRK, ble flyttingen kraftig forsinket på grunn av personellmangel og mange dårlige pasienter som allerede lå på avdelingen. Ressursmangel og dårlig flyvær førte også til at pasienten ikke ble transportert til et annet sykehus.

Morgenen etter døde pasienten av hjertestans.

Helsetilsynets foreløpige rapport konkluderer med at pasienten ikke fikk forsvarlig helsehjelp, og at sykehuset brøt både spesialisthelsetjenesteloven og helsepersonelloven.

Kirkenes sykehus
Kirkenes sykehus

De ansatte blir syke

Hans Christian Johnsen er plasstillitsvalgt og sykepleier ved intensivavdelingen. Han forteller at arbeidsdagen er slitsom, fordi de konstant er for få på jobb. Flere sykepleiere er også langtidssykemeldt.

«Folk blir slitne og syke. Det går en grense for hva vi klarer», sier han.

130,163FansLik
1,479FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter