Hjem Nyheter Sykehuset fakturerte 40 dollar for hudkontakt mellom moren og babyen etter fødselen

Sykehuset fakturerte 40 dollar for hudkontakt mellom moren og babyen etter fødselen

Ryan Grassley hadde nettopp blitt pappa. Babyen hadde blitt forløst gjennom keisersnitt. Alt gikk fint, mor og barn hadde det bra. Men da han fikk fakturaen etter fødselen, var det en linje som fikk den nybakte pappaen til å steile.

Mellom kostnader som selve keisersnittet og konsultasjon med lege, var det nemlig en linje der det stod: «Hud mot hud etter keisersnitt – 39.95 dollar.» Det tilsvarer drøye 360 norske kroner.

Det var ikke prisen i seg selv Ryan reagerte på, men at sykehuset i det hele tatt tok betalt for at moren lå og hadde hudkontakt med babyen sin etter keisersnittet.

Foto: Ryan Grassley / Reddit

For å ivareta sikkerheten

Ryan og kona fødte babyen sin på Utah Valley Hospital i Provo i Utah i USA. Etter fødselen, valgte Ryan å ta et bilde av fakturaen og legge det ut på bildedelingstjenesten Reddit. På kort tid hadde innlegget blitt sett av over 650.000 mennesker, og over 2.300 har kommentert den merkelige praksisen på sykehuset.

En representativ fra Intermountain Healthcare, der sykehuset Ryan og kona fikk utført keisersnitt, forteller at grunnen til at sykehuset tar betalt for hud-mot-hud-kontakt mellom foreldre og babyen, er slik at de skal kunne ivareta sikkerheten for både moren og den nyfødte.

«Jeg måtte betale 39,35 dollar for å holde babyen min etter at han var født,» skriver faren på Reddit. 

Syns de ansatte gjorde en god jobb

Sykehuset sier videre at de ikke kan kommentere akkurat denne saken spesifikt, men at de på generelt basis må ta betalt for at en ekstra omsorgsperson skal være til stede og overholde «det høyeste nivå av pasientsikkerhet».

Ryan selv, skriver at dette er helt sykt. Likevel tar han det med godt humør, og spøker med at skal opprette en GoFundMe-side der folk kan donere penger slik at de får betalt de 40 dollarene

De nybakte foreldrene legger samtidig til at de var veldig fornøyde med de ansatte på sykehuset, og at selve fødselen var fantastisk.

LES OGSÅ: Gutten varmer sine for tidlig fødte søsken. Det er ikke bare rørende, det har en enorm fordel

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com