søndag, juli 25, 2021

Sykehuset har ansatt hunden Wynn for å berolige stressede helsearbeidere

Mest lest nå

Helsearbeidere jobber nå på spreng verden over for å hjelpe koronapasienter. Flere steder er sykehusene sprengt og bemanningen er altfor lav. Nå har et sykehus i Colorado ansatt en hund til å roe ned de ansatte mellom slagene.

Hunden Wynn er en Labrador Retriever. Hun jobber som servicehund gjennom organisasjonen «Canine Companions». Nå jobber den jordnære hunden på sykehuset i Colorado i USA. Wynn jobber nå med å holde helsepersonellet med selskap når de har pauser. Det skriver nettsiden The animal rescue site.

– Hun kommer til sykehuset og holder til i nærheten av sosialarbeidernes interne kontor, så ingen plager henne. Men personalet kan i stedet benytte anledningen til å kose med henne når man får tid, sier Wynns eier Susan Ryan. Hun jobber selv ved sykehuset.


– Hun har reddet oss, ettersom vi har vært veldig stresset og urolige. Iblant er vi for opptatte til å være redde, sier hun videre.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Susan Ryan (@docplusdog)

Hunder reduserer stress

I følge Forskning.no, vil det å ha en hund eller fem på arbeidsplassen redusere stress og øke trivselen for de ansatte.

«Forskerne har studert en gruppe arbeidstagere ved Replacements Ltd. i Greensboro, North Carolina i USA i en uke. Bedriften har rundt 550 ansatte, og mellom 20 og 30 av dem tar daglig med seg hundene sine på jobb.

Forskerne tok spyttprøver av for å sjekke stresshormonnivået, og de ansatte fylte også ut spørreskjema om eget stressnivå», skriver nettsiden.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Susan Ryan (@docplusdog)

En positiv forskjell

I følge Forskning.no viste spyttprøvene ingen forskjell mellom de ansatte som hadde med seg hund, og de som enten ikke hadde med kjæledeggen, eller ikke hadde hund i det hele tatt. Allikevel rapporterte alle tre grupper om redusert stress og økt trivsel de dagene Fido hang rundt beina deres.

– Hunder på arbeidsplassen kan gjøre en positiv forskjell. Forskjellene var tydelig mellom de dagene hundene var tilstede og da de ikke var tilstede. De ansatte som hadde hunder på arbeidsplassen opplevde en høyere jobbtilfredshet enn andre arbeidsplasser med like arbeidsoppgaver, sier  Randolph T. Barker, ved Virginia University.

LES OGSÅPolitiet med genial løsning for å gi mat og drikke til løshunder

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter