Hjem Nyheter Sykehuset sluttet med halvfabrikata: Serverer bare hjemmelaget mat

Sykehuset sluttet med halvfabrikata: Serverer bare hjemmelaget mat

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Ledelsen ved Nordsjællands Hospital i Danmark tok grep om sykehusets ernæringstilbud med en beslutning som både pasienter og ansatte setter pris på.

Etter en utilfredsstillende tilbakemelding fra en pasientundersøkelse, bestemte sykehusledelsen seg for å eliminere bruk av halvfabrikata og heller tilberede all mat fra grunnen av med økologiske råvarer.

– Det er mange flere farger på tallerkenen nå, og det er mye morsommere å lage maten, Har Pernille Farschou, en av kjøkkenassistentene på sykehuset, uttalt til SVT.

Initiativet har vist seg å være en suksess, med tydelige forbedringer i både matkvalitet og arbeidsmiljø.

– Det er så lekkert å arbeide med alle de ferske grønnsakene. Det gir en yrkesstolthet som kokk, forteller Michael Klammer, som nå får brukt sine ferdigheter i langt større grad enn tidligere.

Før omleggingen var det bekymring for at kjøkkenpersonalet ikke ville håndtere overgangen til fullskala matlaging uten å støtte seg på ferdigprodukter.

I dag er det FN’s Internationale Madspildsdag 🥙 På Nordsjællands Hospital bakker vi naturligvis op om kampen mod…

Posted by Nordsjællands Hospital on Thursday, September 28, 2023

– Vi var redde for at folk skulle bli stresset og syke av de nye rutinene og kravene vi stilte, har Helle Steen Petersen, driftsjef ved sykehuse, tidligere sagt til SVT.

Resultatene taler derimot for seg selv: arbeidsgleden økte markant, og sykefraværet falt fra 3,5 til 0,8 prosent.

– Vi har fått mer innsikt i hva vi lager. Alle er involvert i arbeidsprosessen, og når vi går hjem, er vi superglade fordi vi virkelig har laget noe som er godt, avslutter Farschou.

Med denne endringen har Nordsjællands Hospital ikke bare forbedret pasienttilfredsheten med maten, men også styrket de ansattes velvære og yrkesstolthet. Del gjerne om du mener norske sykehus burde gjøre det samme!

  1. lunsj
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com