Hjem NyheterTruecrime Sykepleier dømt til livstid: – Hun er ren ondskap

Sykepleier dømt til livstid: – Hun er ren ondskap

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En tidligere sykepleier som har drept minst tre pasienter og forsøkt å drepe over et dusin flere ved ulike sykehjem i Pennsylvania, er dømt til livsvarig fengsel.

Heather Pressdee, 41, innrømmet skyld i tre tilfeller av overlagt drap og 19 tilfeller av forsøk på drap for å unngå dødsstraff, fortalte hennes advokat Phillip DiLucente til CNN på torsdag.

Som en del av tilståelsesavtalen idømte en dommer i Butler County Pressdee tre påfølgende livstidsdommer for drapene, «pluss 380 til 760 år for de 19 forsøkene på drap,» uttalte justisministerens kontor. Hun vil ikke være kvalifisert for prøveløslatelse.

– Den tiltalte brukte sin stilling som sykepleier til å forgifte pasienter som var avhengige av hennes omsorg, sier justisminister Michelle Henry og fortsatte:

– Denne tilståelsen og livstidsdommen vil ikke kunne bringe de tapte livene tilbake, men vil sikre at Heather Pressdee aldri får mulighet til å skade andre.

Ga dødelige doser

Pressdee ga med overlegg potensielt dødelige doser insulin til pasienter ved fem omsorgsinstitusjoner i Allegheny, Armstrong, Butler og Westmoreland fylker mellom 2020 og 2023.

Noen av pasientene hadde ikke engang behov for insulin, uttaler justisministerens kontor.

Familiemedlemmer til noen av ofrene ga uttalelser i retten om virkningen drapene har hatt på dem.

Datteren til offeret Irene Simons, Elizabeth Simons Ozella, fortalte CNN at hun «aldri vil tilgi» Pressdee for det hun gjorde.

Heather Pressdee
Heather Pressdee er dømt til livstid. Foto: Pennsylvania Attorney General’s Office

– Vi er sinte og såret over at hun utga seg for å være en omsorgsfull sykepleier, sier Ozella.

– Hun tok et liv hun ikke hadde rett til å ta, og hun spilte Gud når hun ville bestemme over liv og død.

Pressdee innrømmet å ha «skadet, med intensjon om å drepe» de 19 pasientene, som var mellom 43 og 104 år gamle.

Hun administrerte ofte insulin under nattskiftene, som hadde lav bemanning, mens hun jobbet med medisinvognen på institusjonene.

– Pressdee gjorde det hun kunne for å sikre at hennes ofre ville dø før skiftbytte slik at de ikke ville bli sendt til sykehus hvor hennes handlinger kunne blitt oppdaget gjennom medisinske tester som C-peptid tester, står det i anklagen mot henne.

Melinda Brown, søsteren til offeret Nicholas Cymbol, uttaler til WTAE:

– Det er ingen rettferdighet for dette. Hun er ren ondskap. Vi får rettferdighet når hun møter sin skaper.

Saken oppsummert:

  • Sykepleier Dømt: Heather Pressdee, 41, en tidligere sykepleier, er dømt til livstid for å ha drept minst tre pasienter og forsøkt å drepe over et dusin ved forskjellige sykehjem i Pennsylvania.
  • Tilståelsesavtale: Pressdee innrømmet skyld til tre tilfeller av overlagt drap og 19 forsøk på drap for å unngå dødsstraff.
  • Dom: En dommer i Butler County idømte henne tre påfølgende livstidsdommer pluss 380 til 760 år for drapsforsøkene. Hun er ikke kvalifisert for prøveløslatelse.
  • Metode: Pressdee ga med overlegg dødelige og potensielt dødelige doser insulin til pasienter som ikke nødvendigvis trengte det, hovedsakelig under lavbemannede nattskift.
  • Motiv: Intet klart motiv er nevnt, men hennes handlinger beskrives som en utnyttelse av sin tillitsposisjon for å forgifte avhengige pasienter.
  • Rettsprosess: Offerenes familier gav emosjonelle uttalelser i retten. Elizabeth Simons Ozella, datteren til et av ofrene, uttrykte aldri å kunne tilgi Pressdee for hennes handlinger.
  • Kommentarer fra pårørende: Søsteren til et annet offer betegnet Pressdee som «ren ondskap» og uttrykte at ekte rettferdighet vil oppstå når Pressdee «møter sin skaper.»
  1. kvinne på strand
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com