lørdag, april 4, 2020

Sykepleier Eskild jobber på kreftavdelingen: – Folk med kreft må handle i samme butikk som deg

Mest lest nå

Märtha Louise etter Ari Behns død: – En lang og sorgtung prosess

Prinsesse Märtha Louise deler vanligvis flittig fra livet sitt på sin Instagram-konto. Men nå har det vært stille fra prinsessen siden romjulen. Helt til...

Kronprinsesse Victoria hylles – jobber frivillig hos bymisjonen

Den svenske kronprinsessen dukket nylig opp på et bilde der hun pakket lunsjbokser for bymisjonen. Oppdraget står ikke i den offisielle kalenderen, og jobben...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Eskild Hustvedt jobber som sykepleier på kreftavdelingen på Haukeland sykehus i Bergen. Han mener alle har et moralsk ansvar for å tenke på de som er i risikogruppa.

– Vi har et moralsk ansvar for å hindre spredningen nå. Det er kanskje ikke en oppegående mann på 40 som er truet, men du kan faktisk gjøre andre alvorlig syke hvis du ikke gjør det du skal. Folk med kreft og lavt immunforsvar må ut og handle i samme butikk som deg, sier han til FriFagbevegelse.

– Alle her på huset skjønner alvoret. Det er viktig at folk følger rådene fra myndighetene. Det høres ut som krisemaksinering å avlyse alt, men det er bedre enn at hele helsevesenet blir sprengt, sier han videre.

Foto: privat

Sykehuset er godt forberedt

Sykepleieren forteller at de ved sykehuset er godt forberedt på oppdraget de står foran.

– Vi kommer til å jobbe mer og lenger enn vanlig fordi vi blir unntatt fra overtidsbestemmelser, sier han, og legger til at han ikke er bekymret for smittefaren for seg selv og kollegene.

– Jeg er mest bekymret for mine pasienter på kreftavdeling, de har lavere immunforsvar.

Eskild tror folk har forståelse for de tøffe prioriteringene han og kollegene må ta fremover.

– Jeg tror folk skjønner at det ikke er pasientene med hofteoperasjoner som blir prioritert hvis vi får en bølge av koronasmittede med livstruende sykdom, sier han.

Hasteopplæring

Norge forbederer seg på massesmitte av koronaviruset. Et moderat anslag er at to millioner nordmenn kan bli smittet.

I dag er fire mennesker i Norge innlagt på sykehus på grunn av koronaviruset. Men Folkehelseinstituttet (FHI) ser for seg at til sammen 22.000 personer vil bli innlagt på sykehus og 5.500 på intensivbehandling. På det meste vil 1.700 være innlagt, 600 av disse på intensivavdelingene samtidig.

Nå vurderes det å sette inn både pensjonister og studenter, i tillegg til hasteopplæring av intensivsykepleiere.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...