«Du er bare en sykepleier», sa folk rundt henne. Da skrev hun et brev!

895

«Du er jo bare en sykepleier!”

39-år gamle Caitlin hadde hørt akkurat de ordene mange ganger. Så mange at hun ikke brydde seg om de lenger. Men når de kom fra en barndomsvenn, da fikk hun nok!

Hun skrev et brev på facebook som et svar til venninnen og alle andre som kaller henne «bare en sykepleier»!

”Bare en sykepleier”. Jeg var ferdig på jobb etter en stressende arbeidsdag og gikk som vanlig i arbeidsklærne mine. På vei hjem stoppet jeg utenfor butikken for å kjøpe melk. Da fikk jeg øye på en bekjent. Hun hadde aldri sett meg med arbeidsklær på og så sa hun at hun aldri hadde innsett at jeg «bare var en sykepleier».

Wow!

Gjennom min 18 år lange karriere har jeg hørt denne setningen mange, mange ganger, men i dag tok jeg setningen til meg. Er jeg «bare» en sykepleier?

Jeg har hjulpet nyfødte inn i denne verden, mange har trengt hjelp for å ta sitt første åndedrag, og så er jeg bare en sykepleier.

Jeg har holdt pasienter i hånden og passet på at de beholdt verdigheten sin når de tok sitt siste åndedrag, og enda er jeg bare en sykepleier.

Jeg har trøstet sørgende foreldre etter at de har mistet barnet sitt, og enda er jeg bare en sykepleier.

Jeg har utført hjerte og lungeredning på pasienter og gjenopplivet dem, men jeg er bare en sykepleier.

Jeg er legens øyne, ører og hender med evner til å hjelpe, behandle og ta vare på deg og din sykdom, men jeg er bare en sykepleier.

Jeg kan undersøke hver del av lungene på en nyfødt og komme frem til hvilken del som tar opp for lite luft, men jeg er bare en sykepleier.

Jeg kan utdanne pasienter, pleiere og sykepleier, men jeg er bare en sykepleier.

Jeg utfører handling for mine pasienter i et helsevesen som ikke alltid setter mine pasienters beste først, men jeg er bare en sykepleier.

Jeg går glipp av julaftener, barnas fødselsdager, skolemusikaler for å ta vare på dine nære og kjære, men jeg er bare en sykepleier.

Jeg kan håndtere blod, kanyle og sy i sammen sår, men jeg er bare en sykepleier.

Jeg kan håndtere hjertestopp hos en nyfødt ett barn eller en voksen, men jeg er bare en sykepleier.

Jeg kan fortelle hvor mye adrenalin eller amiodaron basert på vekt som barnet ditt trenger for å kunne gjenopplives, men jeg er bare en sykepleier.

Jeg har erfaringen og kunnskapen som har reddet mennesker liv.

Så selv om jeg bare er en sykepleier, så jeg jeg kjempestolt over å være en!

Del gjerne videre dette brevet på facebook hvis du synes sykepleiere er fantastiske – dette kan nok noen og enhver ha godt av å lese!

SISTE NYTT

Advertisements