lørdag, juni 12, 2021

Sykepleier fikk nok av pasienters klaging – publiserte derfor dette bildet av akutten på legevakten

Mest lest nå

Kay Müller er en sykepleier som kommer fra Tyskland. I en årrekke har han jobbet som ambulansesykepleier. Han opplever til stadighet pasienter som klager på lang ventetid, og publiserte derfor et bilde av hvordan akutten på legevakten kan se ut. 

I et åpenhjertig innlegg på Facebook beskriver han bakgrunnen for hvorfor han publiserte dette bildet:

«Neste gang en pasient på legevakten spør meg hvorfor de må vente to timer (egentlig 10 minutter), vil jeg veldig gjerne vise dem dette bildet. Jeg er sikker på at de vil forstå at deres sprukne tånegl eller snufsende nese kan vente ytterligere tre timer.

Foto: Facebook


Dette, mine kjære folk, er ansvaret legevakten har. Ikke forkjølelsen du har gått med i to dager, og som like gjerne kan bli behandlet av fastlegen din. Beklager om mitt valg av ord er respektløst, men noen mennesker er så lite selvstendig og late at det er skremmende. Jeg spør meg selv ofte hvorfor de kommer til legevakten, og ikke bare bestiller seg en time på legekontoret.»

De harde men ærlige ordene til sykepleieren blir hyllet av tusenvis på Facebook. Innlegget hans har i skrivende stund fått over 60.000 reaksjoner.

Situasjonen denne sykepleieren beskriver stammer altså fra Tyskland. Men det er nok den samme problemstillingen i Norge.

Mennesker som har mindre alvorlige sykdommer eller skader, og som like gjerne kan vente på en time hos fastlegen, skaper unødvendig lang kø ved å henvende seg til legevakten.

Trykk på deleknappen for å spre sykepleierens oppfordring videre; legevakten er til for akutte situasjoner!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter