lørdag, april 17, 2021

Sykepleieren gjør noe helt spesielt for hver pasient som overlever korona

Mest lest nå

Josefin Grönlund jobber som sykepleier på Karolinska sykehuset i Huddinge i Sverige. Hun ønsket å gjøre noe for å lette stemningen blant kollegene sine. Da kom hun på ideen om å henge opp en vimpel i taket for hver pasient som overlever koronaviruset.

– Det blir en boost å se at vi gjør en forskjell. Det finnes håp i alt det vonde, sier hun til svenske Aftonbladet.

På avdelingen, er det 18 sengeplasser. Det varierer fra dag til dag hvor mange pasienter som er innlagt. Josefin forteller at sykepleierne har tunge arbeidsdager for tiden.


– Det er tunge pasienter vi har. Ikke bare fysisk, men også psykisk. Det tar på personalet å se personer ligge og være så dårlig, sier hun.

Foto: Privat

35 vimpler

Josefin ønsket å gjøre kollegenes arbeidsdag litt lettere. Og samtidig vise dem hvilken fantastisk jobb de gjør. Hun har lenge gått og fundert på hva hun kunne gjøre for å sprite opp dagen deres. Men så fikk hun en ide.

– Forrige helg diskuterte jeg med en kollega. Vi ville på en eller annen måte gi oppmerksomhet til den gode jobben vi gjør, og løfte oss selv litt, sier hun.

Så satt Josefin seg ned og begynte å klippe vimpler i farget papir, og hengte dem opp i taket – en for hver pasient som hadde overlevd korona. Det ble 35 vimpler.

– Da har vi regnet overlevende siden midten av mars, sier Josefin.

Vimplene henger i taket på en såkalt ren avdeling, der de ansatte kan gå uten smitteutstyr.

Foto: privat

Fortsett den gode jobben

Til slutt kommer sykepleieren med en oppfordring til folk om å følge myndighetenes anbefalinger, og fortsette den gode jobben.

– Folk kommer seg gjennom dette. Men vi har også mistet mange. Hvis vi skulle ha hengt opp en vimpel for hver av de som hadde gått bort, hadde det nok blitt like mange, sier hun.

LES OGSÅ: Sønnen besøker faren sin i karantene utenfor vinduet hver dag

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter