Forsiden Historier fra livet Sykepleieren holder det livløse barnet i armene. Alle burde lese hvorfor hun...

Sykepleieren holder det livløse barnet i armene. Alle burde lese hvorfor hun gjør det!

Sykepleiere har kanskje en av de tøffeste jobbene i samfunnet vårt. De får ikke alltid den oppmerksomheten de fortjener. En sykepleier jobber ugunstige skift, tjener ikke spesielt bra og gjør alt i sin makt for å hjelpe andre mennesker.

Brittany French er en sykepleier som gjennom et Facebook-innlegg viser oss litt av jobben sykepleiere gjør.

Reklame

På dette bildet holder hun en baby som akkurat har gått bort. Hun skriver: 

Foto og kilde: Facebook
Foto og kilde: Facebook

«De fleste vet at jeg jobber som sykepleier. Jeg jobber på intensivavdelingen med for tidlig fødte og syke nyfødte barn. Mange mennesker tror at dette innebærer å mate og kose med babyer og av og til kan jeg gjøre det også. Men jobben innebærer så mye mer.

Jeg tar vare på barn som blir født så mange måneder for tidlig at de ikke kan overleve uten medisin. Jeg setter på utstyr som viser hvordan hjertet slår og hvordan barnets pust og oksygenmetning fungerer.

Jeg tar vurderinger, passer på dem, gir dem drypp og ordner med medisin.

Jeg lærer nye fedre hvordan de skifter bleie på babyen for første gang.

Jeg legger barnet på morens bryst for første gang (ofte med mange ledninger og rør), når hun ikke har fått holde babyen sin på mange uker.

Jeg trøster mammaen når hun ser hvordan det lille barnet hennes må gjennomgå flere medisinske prosedyrer enn noen kan forestille seg.

Jeg jubler sammen med foreldrene etter hvert fremskritt; hver gang en ledning fjernes, hvert gram som barnet legger på seg.

Jeg blir glad på foreldrenes vegne når de kan ta med seg barnet sitt hjem, etter å ha tilbragt måneder innenfor barnesykehusets fire vegger.

LES OGSÅ
Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Jeg får se mirakler. Jeg er vitne til hvordan livet kommer tilbake og hvordan det kan slå alle uoverkommelige odds. Men av og til blir det ikke sånn…

Jeg hjelper til med å gjenopplive barn når hjertet deres stopper og når de små kroppene deres ikke orker å kjempe lenger.

Jeg blir sur på meg selv når jeg tenker på hvordan vi kunne ha gjort ting bedre eller annerledes, når alle alternativ er ute.

Jeg gir det søte lille livet til foreldrene når de tar sitt siste åndedrag, når vitenskapen og alle medisiner i verden ikke lenger strekker til.

Jeg gir barnet medisin, så de ikke skal føle smerte de siste timene på denne jord.

Jeg hjelper familier med å ta vare på minner, som foreldrene kan ta med seg hjem.

Jeg deler minner med familiene, vi ler og gråter sammen. Barneavdelingen blir deres hjem.

Jeg klemmer foreldrene når de forlater barnets rom for siste gang, og håper mine ord kan gi dem litt trøst.

Av og til gråter jeg i bilen på vei hjem, i dusjen eller når jeg prøver å sove.

Jeg får støtte fra mine medarbeidere. Alle disse andre sykepleierne som jeg er velsignet å få jobbe sammen med. Jeg støtter meg til dem for å få mer kunnskap, visdom og støtte.

Ja, det er min ”jobb” å være sykepleier. Men det viser seg gang på gang at det innebærer å være så mye mer enn det.»

Vi hyller jobben alle sykepleiere gjør! Denne damen beskriver det så sårt og flott, del gjerne videre og vis din takknemlighet til alle som velger dette yrket! 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Det danske kronprinsparet tar med seg en spesiell gjest i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon

Når prinsesse Ingrid Alexandra skal konfirmeres lørdag 31. august, kommer det gjester fra både fjern og nær. Det danske kronprinsparet er selvskrevne gjester. Men...

Så du på serien 113? Da har vi en gladmelding til deg

Mandag starter innspillingen av sesong 2 av dokumentarserien 113. Og denne gangen er det ikke bare de ansatte ved Universitetssykehuset i Tromsø som blir...

Moren så rødt da datteren ikke fikk klappe servicehunden

Moren var på et kjøpesenter i Pittsburgh med datteren sin, da datteren så en søt golden retriever. Moren spurte om datteren kunne få klappe...

Den unge gutten får publikum til å måpe når han drar i gang «Bohemian Rhapsody»

På den internasjonale togstasjonen i London, står det et offentlig piano. Daglig setter forbipasserende seg ved tangentene og drar i gang en sang eller...

Alenemoren adopterer ei lita jente. Får sjokk når hun finner ut hvem jenta er

Katie Price og mannen hennes hadde slitt med å få barn i lang tid. Da ekteskapet tok slutt, bestemte Katie seg for å adoptere. Katie...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT