Hjem Fremhevet Sykkelmiljøet i sorg: André Drege døde etter krasj i Tour of Austria

Sykkelmiljøet i sorg: André Drege døde etter krasj i Tour of Austria

Den norske syklisten André Drege (25) har gått bort etter en alvorlig ulykke i Tour of Austria. Hendelsen har rystet sykkelmiljøet både nasjonalt og internasjonalt.

Lørdag ble en tragisk dag for sykkelsporten da André Drege krasjet stygt under den fjerde etappen av Tour of Austria, i en utforkjøring fra Großglockner. Til tross for raskt medisinsk hjelp og transport til sykehuset med luftambulanse, sto ikke livet til å redde.

Coop-Repsol-laget, som Drege syklet for, uttrykker sin dype sorg på sosiale medier:

«Vi er knust over den tragiske bortgangen til André Drege. Våre tanker og bønner går til Andrés familie og kjære i denne utrolig vanskelige tiden.»

Sykkelmiljøet i sorg

Nyheten om Dreges bortgang har sendt sjokkbølger gjennom det norske sykkelmiljøet.

– Det er en tragedie først og fremst for familien, men også for hele sykkelfamilien i Norge. Vi er et lite land der alle kjenner alle, sier Heidi Stenbock-Haakestad, president i Norges Cykleforbund, til TV 2.

Hun beskriver Drege som en rytter med mye humør og energi, kjent for sin offensive kjørestil og lagånd.

Ulykken undersøkes

Politiet i Østerrike har startet en etterforskning for å avdekke årsaken til ulykken. Oberstløytnant Werner Mayer i politiet i Heiligenblut forteller til TV 2 at de undersøker om det kan ha vært et teknisk problem med sykkelen eller andre faktorer som vær- og veiforhold. Mayer forklarer at værforholdene var gode med sol og rundt 20 grader, og at veien var i god stand.

En lovende karriere

André Drege har hatt en imponerende sesong, med seire i Circuit des Ardennes og Tour of Rhodes, samt sammenlagtseier i Visit South Aegean Islands. Hans prestasjoner hadde også sikret ham en kontrakt med WorldTour-laget Jayco-AlUla.

«Vi er sjokkert og triste over nyhetene fra Tour of Austria. Våre dypeste kondolanser går til venner, familie og lagkameratene til André Drege,» skriver laget på sosiale medier.

Drege vil bli husket som en fighter, både på og av sykkelen. Hans engasjement og humør gjorde ham til en viktig del av laget, og han satte sitt preg på konkurransene med sin vilje til å gi alt.

– Han var en rytter med mye humør og energi, en ordentlig ‘puncher’ som ikke var redd for å ta sjanser, sier Stenbock-Haakestad.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com