mandag, juni 1, 2020

Sylvi Listhaug raser over vindmøller – «Det er noe svineri»

Mest lest nå

Sylvi Listhaug har tatt turen til Haramsøya på Sunnmørskysten for å vise sin støtte til lokalbefolkningens aksjon mot vindkraft.

Det skal etter planen bygges ni vindmøller på toppen av øya. Men får Sylvi Listhaug det som hun vil, blir det ikke noe av den planen.

«Jeg mener vindmøller er noe svineri fordi det bidrar til en forsøpling av norsk natur», sier Listhaug til TV 2.


«Vi skal gjøre alt vi kan for å få stanset utbyggingen av de ni vindmøllene her ute. Vi har et så vakkert land å ta vare på og da synes jeg ikke at man skal sette opp disse hvite monsterne. Når vi i tillegg ikke trenger strømmen, så er det i hvert fall ingen grunn til å gjøre det», sier nestlederen i Fremskrittspartiet videre.

Vil heller ikke ha utbygging til havs

Men Listhaug vil ikke bare komme vindmøllene på land til livs. Hun vil heller ikke ha noen utbygging til havs.

«Nei, det vil bidra til forsøpling av vårt havrom og vi har veldig mange andre interesser langs kysten som vi må ivareta, det være seg både petroleumsnæringen og skipsfarten», Listhaug til TV 2.

Hun mener vindkraft ikke er fremtidsrettet.

«Vi trenger det ikke, fordi vi har et potensial innenfor vannkraft til å utnytte den ressursen ennå bedre. Da mener jeg at det ikke er nødvendig å sette opp disse hvite monstrene rundt om i landet», sier Listhaug.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Sylvi Listhaug (@sylvi_listhaug)

Lokalbefolkningen heier på Listhaug

Og lokalbefolkningen på sunnmørskysten setter stor pris på Listhaugs besøk. De håper politikeren får stoppet utbyggingen.

«Mange føler på at planene er et overgrep mot naturen og mot folk her ute. Så kommer turbinene bare 500 meter fra nærmeste hus og det er etter vår mening ikke plass til turbinene oppe på fjellet», sier Knut Hallvard Ulla.

Hva mener du om utbygging av vindmøller i Norge? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

129,767FansLik
1,363FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter