lørdag, april 4, 2020

Sylvi Listhaug vil ha gratis bompassering og parkering

Mest lest nå

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Frp-nestlederen syns det er rart at regjeringen forbyr forsamlinger på over hundre mennesker, men at det fortsatt er greit å reise kollektivt. Nå kommer hun med en rekke forslag for å minimere kollektivbruken blant de som må på jobb.

– Jeg ser at et viktig tiltak som ble trukket frem for å forebygge at koronaviruset sprer seg, er at stadig flere lar sine ansatte ha hjemmekontor. Men det er svært mange som har jobber hvor det ikke er mulig, sier Sylvi Listhaug til VG.

– Jobber du i en butikk i Oslo sentrum kan du ikke jobbe hjemmefra eller ha kundekontakt på Skype for å nevne et eksempel. For mange er tog, buss, T-bane og trikk alternativet. Og jeg tror mange av dem kvier seg for å ta kollektivtrafikk i disse dager, fordi bussen, toget eller trikken ofte er full, og faren for smittespredning er stor, sier hun videre.

Dra på jobb uten frykt

Nå mener Sylvi Listhaug regjeringen må gjøre noe slik at de som må på jobb, kan komme seg dit uten å føle frykt for å pådra seg smitte på offentlige kommunikasjonsmidler.

– Til vi har fått kontroll med koronaviruset, bør folk gis gratis passering gjennom bommene i alle fall rundt de store byene, sier hun og legger til:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Sylvi Listhaug (@sylvi_listhaug)


– Når flere i en periode vil komme inn i byen med bil, må det kortsiktig tilrettelegges for å gjenåpne parkering i gater og gjøre parkeringen gratis. Samlet vil dette kanskje kunne bidra til være et av de viktigste tiltakene for å hindre smitte.

Utfordrer byrådslederen

– Jeg vil derfor utfordre byrådsleder Raymond Johansen til å gå foran. Hans byråd har foreslått en rekke tiltak i samme retning i dag, ved å forby forsamlinger på over 100 mennesker. Men foreløpig har han ikke kommet med noe som reduserer risikoen der en av de største ansamlingene av folk befinner seg, på trikker, tog og busser, sier Frp-nestlederen.

Helseminister Bent Høie (H) vil ikke gi gratis bompassering og parkering.

– Helsedirektoratet har allerede bedt arbeidsgivere som har mulighet til å innføre hjemmekontor eller øke bruken av fleksitid, om å gjøre dette. På den måten reduserer vi antall mennesker som reiser kollektivt samtidig. De som har mulighet til å ha hjemmekontor sparer bompenger, sier han.

– I tillegg har Helsedirektoratet oppfordret kollektivselskaper til å sette i gang ekstra rengjøring av T-banevogner, busser, trikker også videre. De oppfordrer også til ekstra rengjøring på områder med stor publikumstrafikk.

LES OGSÅ103-åring frisk fra koronaviruset

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...