Hjem Nyheter Synes du mobiltelefoner er fryktelig dyre? Da er dette en gladnyhet til deg…

Synes du mobiltelefoner er fryktelig dyre? Da er dette en gladnyhet til deg…

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I samarbeid med Release vil Finn nå tilby brukte, kvalitetssikrede mobiltelefoner med garanti.

FINN torget har fått på plass en helt ny tjeneste, som i første omgang skal gjøre det enklere å kjøpe brukte mobiltelefoner på en trygg og effektiv måte. Tjenesten heter «Nybrukt», forteller markedsplassen i en pressemelding.

– Med “Nybrukt” er ønsket vårt å gjøre kjøp av feks. elektronikk – og nå i første omgang mobiltelefoner, til en tryggere og mer effektiv opplevelse for brukere. Undersøkelser viser at 9 av 10 forbrukere ønsker å kjøpe brukt dersom det er tilrettelagt for dem, men akkurat når det gjelder elektronikk, og særlig mobiltelefoner, er det en del skepsis, da man er usikker på hvordan tilstand den er i, om innholdet er slettet på riktig måte og hva man gjør med tanke på garanti og reklamasjon, forklarer Rob van Sundert, som er leder for Nye markedsplasser i FINN:

Derfor har teamet hos Finn sett nærmere på hva slags muligheter de hadde på Torget – og hvem de eventuelt kunne samarbeide med for å få kvalitetssikret brukte mobiltelefoner som skal videreselges.

Som del av mobilsatsingen Nybrukt mobil på Torget har FINN inngått et samarbeid med Release, som pusser opp og videreselger brukte mobiltelefoner med garanti. 

– Mobiltelefoner er noe vi alle er helt avhengige av, både privat og på jobb. Men vi er ikke avhengige av at den er ny. Likevel skrotes gode telefoner – fordi det er store penger å tjene på å selge nye, og den høyeste prisen er det miljøet som betaler. Dette ville vi i Release gjøre noe med, og begynte derfor å pusse opp brukte mobiler og selge de ut igjen, forklarer Øistein Eriksen, leder for Release:

– Samarbeidet vi nå har inngått med FINN gjør kjøp av brukte telefoner både mer tilgjengelig og troverdig for forbrukerne. Vi håper dette vil øke kundenes interesse for brukthandel, samt senke terskelen for å kjøpe en meget pent brukt telefon når behovet melder seg. 

Kort forklart er en “Nybrukt mobil” en pent brukt mobiltelefon som er kvalitetssikret og selges med to års garanti og 30 dager åpent kjøp på FINN torget via Release. 

Mobilene har gjennomgått en rekke sikkerhetssjekker hos Release før den sendes til ny eier. Sikkerhetssjekken gjennomføres av profesjonelle fagfolk som sørger for at alt fra tidligere eier er slettet, at mobilen er i god stand og at den fungerer som den skal. 

Mobilene kommer i tre graderinger; A, B og C. På alle graderinger er all funksjonalitet som det skal, og batterikapasiteten er alltid mellom 80 og 100 prosent. Forskjellen på graderingene ligger i hvordan mobilen ser ut. En A gradering er som ny, mens en C gradering kan ha noen riper i seg. 

– Misjonen til FINN er å hjelpe folk til å ta smartere valg for seg selv og samfunnet. Nybrukt mobil er et supert tilskudd – hvor man får kjøpt en kvalitetssikret brukt mobil på samme måte som man kjøper ny. Med dette gjør vi det lekende lett og trygt for FINNs brukere å kjøpe ny, brukt mobil, samtidig som man sparer miljøet for produksjon av nye mobiler, sier van Sundert i FINN:

Han legger til at målet er også å utvide “Nybrukt”-tjenesten vår til å også inkludere andre produkter, og samarbeidspartnere, etter hvert. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com