in

Ansatt på Starbucks oppdaget at den unge kvinnen trengte hjelp: Beskjeden han skrev på kaffekoppen hylles

Foto: Facebook

Baristaene på en Starbucks i den amerikanske delstaten Texas blir hyllet etter at de hjalp en 18 år gammel jente som opplevde uønsket oppmerksomhet fra en fremmed mann.

Når man bestiller kaffe på Starbucks spør alltid baristaen om navnet ditt. Dette skriver de på koppen. Alle som har vært noen ganger på Starbucks har vel spurt seg selv i om de lar det gå sport i å skrive rare varianter av navnet ditt. Selv med et navn de fleste femåringer er i stand til å stave, er det ikke få ganger undertegnede journalist har fått diverse navneforslag påskrevet frappucinoen.

Men under denne hendelsen i Texas, USA, skrev baristaen noe langt viktigere enn navnet:


En ung kvinne som kom inn og bestilte kaffe, opplevde betydelig oppmerksomhet fra en mann. Opptrinnene fra mannen gjorde at personalet på Starbucks ble mistenksomme.

Today skriver at baristaene sendte den unge jenta en melding på koppen hennes, der det sto at de var beredt til å gripe inn når som helst om hun ønsket det. I stedet for å skrive jentas navn på koppen, skrev de «Er du ok? Vil du at vi skal gripe inn? Hvis du ønsker det, så ta lokket av koppen».

Jentas mor har delt sin takknemlighet på Facebook etter hendelsen.

Hun forteller at datteren hennes ønsket å være anonym, men at datteren gikk inn på Starbucks for å lese da hun ble antastet av den fremmede mannen.

– Alt hun ønsket var å komme seg litt ut av og sitte og studere i fred. Hun liker å sitte og lese på kaffebarer, forteller moren i Facebook-innlegget

Datteren følte seg imidlertid ikke så truet at hun tok av lokket, delvis fordi hun følte en trygghet i at noen passet på å holde øye med henne den tiden hun satt på kaffebaren.

Denne gangen var det ikke en kritisk situasjon, men moren til tenåringen uttrykker takknemlighet over at de Starbucks-ansatte passet på datteren hennes.

– Som mor er det min verste frykt, at noe skulle skje med barnet mitt og ingen er der for å hjelpe, sier hun.

Dessuten forsvant også den pågående mannen etter at han innså at personalet på kaffebaren var oppmerksomme på situasjonen.

– Jeg er utrolig takknemlig overfor alle de ansatte der, og håper vi alle kan lære av dem og være villige til å rekke ut en hånd til folk rundt oss som ser ut til å kunne trenge hjelp, sier den takknemlige tenåringsmammaen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tvillingsøstre gifter seg med tvillingbrødre – tvillinger sto for vielsen

Jan Tore Kjær

Dette er hobbyen til Jan Tore Kjær: Den dyreste koster to månedslønner