Hjem NyheterSport Talent (19) i norsk fotballklubb funnet død

Talent (19) i norsk fotballklubb funnet død

I en tragisk hendelse er den unge fotballspilleren Archange Defrignan Mondou, kjent som «Akillas», funnet død i sin egen leilighet. Han var kun 19 år gammel. Dødsårsaken er fortsatt uklar, og politiet har igangsatt en obduksjon for å avklare omstendighetene rundt hans bortgang.

HamKam Fotball, hvor «Akillas» var under kontrakt, uttrykker dyp sorg over tapet av den unge spilleren.

«Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Archange Defrignan Mondou «Akillas» er død. Våre varmeste tanker går til hans familie og pårørende,» uttaler klubben i en pressemelding. Bent Svele, daglig leder i HamKam Fotball, beskriver dagen som svært tung for alle berørte.

Mondou hadde en kontrakt med HamKam som strakk seg til utgangen av 2024-sesongen. Familien hans er informert om den sørgelige nyheten, og politiet har bekreftet at det ikke er mistanke om noe kriminelt knyttet til dødsfallet, selv om dødsårsaken foreløpig er uklar.

Det er med stor sorg HamKam fotball har mottatt budskapet om at Akillas har gått bort i en alder av 19 år. Han ble funnet i sin leilighet💔🥀

Posted by HamKam on Tuesday, February 27, 2024

Ville hjelpe familien sin

Før sin bortgang hadde «Akillas» tatt en pause fra fotballen etter en hendelse på trening i september 2023, noe som førte til videre utredning og sykehusinnleggelse. Oppvokst utenfor Abidjan i Elfenbenskysten, var han den eldste i en søskenflokk på fem. «Akillas» har tidligere uttrykt et sterkt ønske om å lykkes for å kunne hjelpe familien sin tilbake i hjemlandet.

Mondou kom til HamKam på prøvespill fra Elfenbenskysten før forrige sesong og imponerte raskt klubben med sitt talent. Chris Twiddy, HamKam-trener, har tidligere omtalt ham som et «fantastisk talent» som klubben måtte ta vare på. Han noterte seg for tre kamper og ett mål for HamKams andrelag i tredjedivisjon.

Tapet av Archange Defrignan Mondou er en stor sorg for fotballmiljøet, hans familie, og alle som kjente ham. Han etterlater seg et minne om en ung mann med store drømmer og et sterkt ønske om å gjøre en forskjell for de han brydde seg om.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com