onsdag, mai 19, 2021

Daniel-André Tande er ute av sykehuset

Mest lest nå

Skihopper Daniel-André Tande (27) er skrevet ut fra Akershus universitetssykehus.

– Daniel ble utskrevet fra sykehuset i går. Han er i god allmenntilstand og har det bra, sier hopplandslagets laglege, Guri Ranum Ekås, i en pressemelding fra Skiforbundet som ble delt på Twitter.


Tande ikke tilgjengelig for intervju

Skihopperen har vært på sykehus helt siden det stygge fallet i Planica i slutten av mars i år. Like etter avsats mistet Daniel-André Tande balansen i svevet, snurret rundt i luften og landet stygt på ryggen. Tande ble lagt i kunstig koma.

Daniel pådro seg et brudd i kragebeinet i fallet og ble lagt i kunstig koma for å redusere stresset i hjernen hans.

Ekås forteller videre at ro og hvile er en del av behandlingen og at Tande derfor ikke vil være tilgjengelig for intervjuer i de kommende ukene.

Daniel André Tande falt i Planica og havnet i koma. Faksimile: Youtube

– Vi er helt sikre på at Daniel ser frem til dagen da de medisinske rådene ikke lenger påvirker hans hverdag. Jeg vil på vegne av hoppfamilien takke laglege Guri Ranum Ekås for høy profesjonalitet, dedikert innsats og et svært godt samarbeid som har vært til stor hjelp, ikke bare for Daniel, men også alle oss andre som har hatt en krevende tid, sier sportssjef Clas Brede Bråthen i meldingen.

Alvoret i fallet kom som en sjokk på de norske hopperne, som er en sammensveiset gjeng.

– Det er det ultimate marerittet til en utøver i den aller største bakken du kan hoppe i, forklarte NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen ifølge Dagbladet rett etter fallet.

I en video på YouTube om Tandes reaksjon i luften forklarer den amerikanske sportsmedisineren Bryan Sutterer ved kjente Mayo-klinikken hvordan Tandes profesjonelle forberedelser allerede i lufta reddet hopperen fra livstruende skader.

– Det vi ser her er hvordan han idet han skjønner at han vil krasje mot bakken, faktisk forbereder seg på landingen. Hvordan han unngår verre skader, sier Sutterer.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter