søndag, april 18, 2021

Tande reagerer på tilsnakk

Mest lest nå

Daniel André Tande (27) vekkes nå opp fra koma etter det dramatiske fallet i skiflygingsbakken i Plancia.

Like etter avsats mistet Daniel-André Tande balansen i svevet, snurret rundt i luften og landet stygt på ryggen. Etter fallet ble Tande fraktet i helikopter til et sykehus Ljubljana og ble deretter lagt i kunstig koma.


Tandes mor og samboer er på plass i den slovenske hovedstaden Ljubljana melder hopplandslaget i en pressemelding.

Hopplandslagets lege Guri Ranum Ekås informerer i en pressemelding søndag ettermiddag:

– Daniel har respondert godt på oppvåkningsprosessen i dag. Han har vist blikkontakt, beveger seg og reagerer på tilsnakk. Det er fortsatt tidlig i oppvåkningen, men legeteamet rundt ham i Slovenia er godt fornøyd med utviklingen og gir oss trygghet i forhold til veien videre. Daniels mor og hans samboer har nå ankommet Ljubljana og vil være hos han på sykehuset i den videre oppvåkningsprosessen.

En skjellsettende opplevelse

Daniel pådro seg et brudd i kragebeinet i fallet og ble lagt i kunstig koma for å redusere stresset i hjernen hans.

Sportssjef Clas Brede Bråthen har vært sammen med Tande hele tiden, også på sykehuset. Han løp ut fra hoppetårnet og bort til Tande rett etter fallet, og fortalte torsdag til VG om den tøffe hendelsen som preget både han og hele den norske hopptroppen:

– Vi er som en liten familie, vi reiser så mye rundt sammen. Jeg blir glad i utøverne og de menneskene jeg reiser med, og å stå der å se fallet og dramatikken knyttet til fallet i etterkant er en skjellsettende opplevelse. Det er vanskelig å beskrive, sa Bråthen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter