in ,

Ingrid Tandrevold avslører taktikken etter sin første verdenscupseier

Ingrid Tandrevold

Søndag gikk en jublende Ingrid Tandrevold inn til sin første verdenscupseier på skiskytterarenaen i Öresund.

Lørdag bommet Tandrevold ni ganger. Hun konkluderte med at hun ikke kunne skyte i vinden.

– Jeg mistet all selvtillit på skyting i vind i går, men i dag sa smøreren min til meg at jeg bare skulle drite i gårsdagen, og at jeg kunne vinne dette i dag, sier 24 år gamle Ingrid Tandrevold til NRK.


Underveis i søndagens vinnerløp som skulle gi skiskytteren hennes aller første verdenscup-gull hadde hun en tanke.

– Jeg får bare late som jeg kan det, og se om det funker, avslører hun.

Og «fake it til you make it» skulle vise seg å være en god taktikk. Tandrevold klarte seg med fem strafferunder, noe som var nok til å vinne årets siste renn.

– Jeg satte meg som mål at jeg skulle få en VM-medalje og en dag være best i verden før denne sesongen, så det var på håret at det gikk, sier hun.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Tandrevold har hatt både opp- og nedturer siden sesongstarten i november.

– Det har ikke alltid vært like kult å drive med skiskyting i år, det må jeg være ærlig å si. Jeg føler at jeg har slitt med å få ut det jeg har inne, hatt litt helseutfordringer og forskjellige ting som har kommet på ubeleilig tidspunkt, og det har gått veldig inn på meg og jeg har mistet mye av selvtilliten som skiskytter egentlig. Men jeg synes at jeg fant tilbake til meg selv i VM og har prøvd å holde på den gode følelsen ut sesongen, forteller Tandrevold.

I målområdet ble hun gratulert av Eckhoff som kom inn på en 7. plass 29,20 etter  

– Det varmer søsterhjertet, sier Eckhoff, som selv mottok den store krystallkula som bevis på at hun er sesongens beste skiskytter.

LES OGSÅ: Tiril var så skuffet at hun holdt på å gi seg – noen år etter er hun best i verden

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tiril Eckhoff

Tiril var så skuffet at hun holdt på å gi seg – noen år etter er hun best i verden

Erling Lorentzen

Erling Lorentzen begravet i dag – preget Kong Harald ankom på krykker