søndag, januar 24, 2021

Tannlege advarer mot korona-effekt

Mest lest nå

På hjemmekontor er det lett å slippe litt opp på rutinene. Mye småspising og litt slappere tannpuss gir økt pågang for tannlegekontoret. 

Da Norge stengte ned tidligere i år var det mange som ikke fikk tannhelsehjelp. De vanligste problemene som hull, gamle fyllinger og tannstein måtte vente, og det var kun de alvorligste tannproblemene som ble behandlet.  


Tannlege og avdelingsleder ved Oris Dental i Tønsberg, Cesilie Skollerud Hegna, sier til TV2 at hun og flere andre ventet at det ved gjenåpningen ville være et etterslep av pasienter som etterhvert ville avta. Men slik har det ikke gått.

Foto: pixabay

Hun mener man kan se en klar sammenheng mellom de som jobber hjemmekontor og endret tannhelse-status.

– Jeg tror mange føler seg litt «stuck» hjemme, og sliter med å ta de gode valgene. Man går til kjøleskapet og kjøkkenskapet fordi man kjeder seg, sier Skollerud Hegna til TV2 .

Flere av pasientene hennes har fortalt om vaneendringer i forbindelse med hjemmekontoret. 

President i Den Norske Tannlegeforeningen, Camilla Hansen Steinum sier at det har gått for kort tid til å se en slik trend.

– Det er ikke helt usannsynlig, men vi har ikke hørt noe om at det er tilfelle. Når man er på hjemmekontor blir det mer småspising for eksempel, som i teorien fører til mer karies, sier Hansen Steinum. 

Tannlege Cesilie Skollerud Hegna er tydelig på at det er viktig å beholde gode rutiner, selv om arbeidshverdagen skulle endre seg.

– Gode rutiner er noe som må jobbes inn. Puss tennene før du legger deg, og bruk tanntråd før du pusser tennene. Når det gjelder tennene er det også viktig å drikke vann mellom måltidene og ikke spise mellom måltidene, sier tannlegen.

LES OGSÅ: Tannlege ber folk fikse tennene sine selv med tyggegummi og sandpapir

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter