En jente på fem år kom til den kommunale tannpleieren i Holdbæk, Danmark med eksem rundt munnen. Holdbæk kommune har nå delt bildet av jenta for å vise hva konsekvensene kan bli dersom barnet ditt bruker smokk for lenge.

«En søt 5 ½ år gammel jente besøkte oss i dag. Hun bruker fortsatt smokk, og derfor hadde hun fått eksem på underleppen på grunn av økt spytt, åpent bitt og overbitt», skriver de i sitt innlegg på Facebook.

Tannlegen advarer nå mot å la barn bruke smokk lenger enn til 3-års alderen. Hvis de bruker den lenger, kan det få følger som påvirker barnet resten av livet.

Begrens bruken av smokk når barnet er 2,5 år

På lang tid kan bruk av smokk forme både tenner og posisjon på skjeven på en uheldig måte og barnet kan utvikle et permanent «suttebit». Kjeven kan påvirkes slik at fortennene ikke når sammen, og samtidig kan fortennene komme til å stritte fremover, skriver de i annonsen.

Del gjerne denne viktige informasjonen videre, så flere blir klar over at smokkbruk kan påvirke munnen til barnet drastisk dersom den brukes for lenge!