Hjem Helse Tannlegen advarer: Dropp dette tannstell-produktet

Tannlegen advarer: Dropp dette tannstell-produktet

Har du lyst til å gjøre en bra ting for munnhelsen din fremover så slutt å bruke Listerine. Det sier tannlege Iselin Husby.

Fra Instagramkontoen Insta_tannlegen deler tannlegen Iselin Husby tips og råd om bedre tannhelse. Nylig la hun ut en klar oppfordring til folk: Slutt å bruke Listerine.

– Mange bruker dette som et supplement for å få mer fluor, men dette er ikke fluorskyll. Bruker du dette etter å ha pusset tennene så skyller du bort noe av den fluoren du får gjennom tannpastaen, sier tannlegen i videoen.

I teksten til videoen forklarer hun at ikke bare inneholder produktene svært lave konsentrasjoner av fluor (såpass lave at det egentlig ikke teller) – hvis du skyller med Listerine ETTER at du har pusset tennene så skyller du også bort den fluoren som du fikk tilført via tannkremen, hvilket kan føre til økt risiko for å få hull. Listerine inneholder alt fra 0,05 % fluor til 0,07 %. Anbefalt daglig dose er 0,2 % – så som du forstår

– Listerine er ikke et fluorskyll, understreker hun.

Listerine inneholder også alkohol. I kommentarfeltet sier en av følgerne til Insta_tannlegen at Listerine også slår ut på alkotester, og at vedkommende etter å ha prøvd det for mange år siden aldri siden har brukt produktet.

– Alkohol tørker ut munnslimhinnene og kan gi deg dårligere ånde enn det du hadde før du begynte å bruke det, advarer tannlege Iselin Husby.

Hun forklarer at alkohol tar knekken på bakterier, og ved langvarig bruk kan alkohol også ta knekken på de gode bakteriene i munnhulen din som man trenger for å opprettholde en god munnhelse.

– Dessuten kan alkohol skade munnslimhinnene dine ved langvarig bruk, advarer tannlegen i instagraminnlegget.

Hun legger til at flere pasienter som bruker Listerine daglig sliter med overflatemisfarging av tennene.

På spørsmål fra følgerne om hva hun anbefaler is ttedet sier hun at for å få ekstra fluor-tilførsel, anbefaler hun at munnskyllet inneholder 0,2 % NaF, og at det ikke inneholder alkohol.

– Personlig liker jeg Flux veldig godt. De er milde og inneholder det de skal, sier Husby.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com