mandag, november 18, 2019
Historier fra livet Tannlegen trakk tann etter tann - det viste seg...

Tannlegen trakk tann etter tann – det viste seg å være uhelbredelig kreft. Ingen tar ansvaret!

-

Sissel Irene Blunck Eriksen er innehaver og forfatter av bloggen Sieri. Her blogger hun om politikk, menneskerettigheter, samfunn, relasjoner, helse og livet generelt. Saken du nå skal få lese er opprinnelig skrevet og publisert av Blunck-Eriksen. Denne historien traff oss i Sosialnytt rett i hjerteroten, og vi vil gjerne bidra til å sette fokus på temaet. Vi advarer på forhånd mot en sterk historie med sterke bilder.  

I mens…. I verdens «beste land»..Tannverk viste seg å være uhelbredelig kreft! Ingen tar ansvaret!

Det er med sammenbitte tenner og tårer som renner…at jeg nå skriver dette innlegget. Med tillatelse av Lene Charlotte Johanessen og hennes kjære Arvid Ramsland, bosatt i Søgne ved Kristiansand. Mange av dere så sikkert innslaget i TV2 Nyhetene sommeren 2014. Om Lene som oppsøkte legen for smerter i munnen og ble sendt derfra til tannlegen med beskjed om at det var betennelse i en tann…. Har du ikke sett det gripende innslaget, som får de fleste til å gremmes, kan du se det her. 

Tannlegen trakk en tann, smertene var der likevel. Legene holdt fortsatt på sitt. Betennelse i en tann. Ny tann blir trukket. Uten at Lene blir noe bedre. Da velger legene å sette Lene på den ene Penicillin kuren etter den andre! I alt 18 Penicillin kurer i løpet av et halvt år.

Først da, etter 6 måneder, velger legene å ta en Biosip, prøve av den vonde hevelsen Lene har i kinnet. Prøveresultatet viser kreft! En kreftsvulst det ikke er mulig å operere bort!

Det blir cellegift, og stråling. Men kreften fortsetter å vokse… Dette er altså ingen dårlig skrekkfilm sett på TV. Dette foregår. I Norge. Vi som burde ha all verdens av kompetanse, midler og kapasitet, til å ta helseproblemer på alvor. Og innen kort tid, med enkle grep, kunne sette en diagnose og behandle de som oppsøker vårt helsevesen.

Lene før hun ble rammet, vakker på utsiden og på innsiden....
Lene før hun ble rammet, vakker på utsiden og på innsiden….

Selv kjenner jeg kun Lene og Arvid gjennom Facebook. Jeg har fulgt de nå i de årene som er gått siden de opplevde denne grusomme tragedien. Hvor helsevesenet sviktet på alle vis. Jeg har sett Lene dele de tapreste ord og hilsener på sin profil. Og Arvid som kjemper for rettferdighet for sin kjære, samtidig har de barn, også en mindreårig datter. Som må se og være vitne til hva som skjer med hennes kjære mamma, og som i alt for ung alder, ser hva som foregår i de voksnes verden, i landet hun vokser opp i… hjerteskjærende <3

Som om ikke dette skulle være nok. Så er familien hardt rammet både økonomisk og med hensyn til bistand, støtte og hjelp i sin situasjon. De har, uforståelig for alle som har fulgt dem, fått avslag fra NPE- Norsk Pasienterstatning! Hvordan dette er mulig. Er totalt uforståelig for alle som kjenner situasjonen, og hvordan de kom opp i den! Advokaten de først hadde i anledning erstatningssaken, mistet sin bevilgning, uvisst av hvilken årsak, oppi det hele. Så de har verken økonomi eller krefter til å lete frem en ny advokat!

Lene fortsatt ved godt mot......
Lene fortsatt ved godt mot……

I tillegg, slet Arvid med en arbeidsgiver som ikke betalte ut lønn! Og vi alle vet hvor dyrt det er å være syk i Norge, hvert fall de som er inneforstått med at det koster så mye mye mer, enn hva som kan føres på et såkalt egenandelskort! Vell, Arvid har ikke mye valg, han er hjemme og pleier sin Lene. Men omsorgslønn kan han likevel ikke få fra våre myndigheter.

Så hva lever denne utsatte familien på da? Jo, Nav har innvilget Lene en uføretrygd på ca 35%! Jeg vet ikke hva de tenker hun skal jobbe med ved siden av i 65%. Når hun nå er delvis blind, døv og lam. Og lever med ekstreme smerter i tillegg! Jeg blir ikke forundret om de har tenkt å sende henne ut på arbeidsavklaring innen kort tid. Vi får håpe de rekker det da…

Vi er mange, som nekter å sitte å se på at dette faktisk skjer! Uten i det minste å prøve å gjøre noe for å avlaste den hardt rammede familien! Mitt håp og min bønn, er at en advokat nå tar kontakt med Arvid og står på ovenfor NPE. Via fri rettshjelp! Samt at media får dette ut og frem i offentligheten! Da det dessverre er blitt den eneste måten å få offentlige myndigheter til å reagere på! Noen med makt og kompetanse må da kunne se alvoret her! Før det er for sent! Jeg nekter å godta at Nav og Helsemyndigheter fortsetter i denne retningen…hvor enkeltmennesket ikke betyr noe som helst. Men alt regnes i kr og øre!

Lene i dag....
Lene i dag….

Ansvarsfraskrivelsen alle instanser benytter i denne saken, er for alvorlig til å bare bla forbi! Vær så snill og vær med og snu tendensen! Spre historien om en tapper familie, som på alle vis er blitt utsatt for maktarroganse, feilbehandling og grove overtredelser i menneskerettigheter! Jeg ber om at journalister, reportere og mennesker som har ressurser, tar kontakt med Arvid Ramsland tlf 917 40 139 for å tilby hjelp. Om du har mot og ressurser til å gå hardt på de offentlige instanser som har sviktet totalt i denne saken!

Finnes det en advokat med empati, medmenneskelighet og kompetanse, som kan kjempe kampen mot NPE Norsk Pasienterstatning, Nav og kommune for en hardt rammet familie, ved å benytte «pro bono» metoden eller annet, så vær så snill og ta kontakt..før det er for sent!

Mange ytrer også at de ønsker å bidra økonomisk, bruk oppgitte tlf nr for Vips, eller konto nr 0539 339 3728!

Jeg sender selv en varm tanke til denne familien, som lever som i et mareritt. Og som ikke blir hørt eller sett uansett hvor de henvender seg <3

Og jeg sender dette til en hver mediekanal jeg klarer å nå! Vær så snill og hjelp om du kan, med bistand, økonomisk støtte, kontakter innen det offentlige, rettsvesen eller i det minste litt hjertevarme… og husk… det kunne vært deg <3

Vi takker Blunk-Eriksen for en sterk og gripende historie. Besøk bloggen hennes for å lese flere gode innlegg. 

Oppdatering: 18 august 2016 gikk dessverre Lene bort. Familien til Lene Charlotte Johannessen (47) har nå saksøkt Sørlandet sykehus for feilbehandling. Hvil i fred Lene Charlotte.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Arrangerer kjøttkonferanse i 2020: – «jeg forsvarer kjøttspiserne»

David Bodiroza fra Falkenberg i Sverige elsker å ha kjøtt til alle måltid. Han er lei av det negative...

Her er Jamie Olivers`s oppskrift på nydelig potetgrateng

Denne retten kan du enten la være selve hovedretten eller du kan bruke den som tilbehør til biff, kylling...

Maine coon-katten Lotus, tar Instragram med storm

Den svenske katten Lotus er like stor som et barn. Og da mener vi ikke som en liten baby....

Da brannmannen så gutten uten språk, sjokkerte han alle ved å snakke med ham

Det var en kald januarkveld i Manchester, New Hampshire. Den lille gutten stod med store øyne i døra til...

Jenta med den uvanlige sykdommen inspirerer folk over hele verden

14 år gamle Nikki Lilly har en uvanlig sykdom som gjør at ansiktet hovner kraftig opp. Men i stedet...

Pitbullen Sasha reddet baby fra flammene

Både moren og babyen lå og sov, da det begynte å brenne. Heldigvis var pitbullen Sasha våken, og reddet...