Hjem Nyttig Tannleger advarer: Nesten alle gjør denne feilen når de har pusset tennene

Tannleger advarer: Nesten alle gjør denne feilen når de har pusset tennene

De fleste av oss har hatt den samme rutinen for tannpuss siden vi var små og for svært mange av oss er det denne rekkefølgen som gjelder: puss, spytt, skyll.

Men selv om de fleste av oss har lagt oss til vanen at vi skyller munnen når vi er ferdig med pussen, er det ikke det lureste du gjør. Nå advarer flere tannleger.

Tannkremer som inneholder fluor og andre ingredienser ment for å styrke tannemaljen din, kan trenge litt ekstra tid på tennenes overflate for at du skal få full effekt. Så dersom du skyller munnen rett etter tannpussen, vil du rett og slett skulle bort fluoren!

Så når du skyller umiddelbart etter tannpuss, fjerner du mye av fordelen med å påføre fluor på tennene dine.

Noen eksperter, inkludert Storbritannias Oral Health Foundation, anbefaler nå å spytte ut eventuelt overskudd av spytt eller tannkrem etter at du er ferdig med å pusse i stedet for å skylle tennene.

Et av tipsene deres er å unngå å spise eller drikke i 10 minutter eller mer etter at tannpussen er ferdig.

Jeg skal lett innrømme at jeg alltid har skyllet munnen etter at jeg er ferdig med pussen. Og det gjør gjerne du også? Vel, da har du lært en ting i dag – ikke gjør det 🙂

I videoen nedenfor får du fire tips til hvordan du skal pusse barnas tennes.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com